Hakan Şükür’den, Başbakan’a Soru Önergesi

AKP’den istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. “DÖNEMİN BAŞKANI, DEVRİK BAŞBAKAN” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın..

Hakan Şükür’den, Başbakan’a Soru Önergesi
Yayınlanma: Güncelleme: 309 views

şükür

AKP’den istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

“DÖNEMİN BAŞKANI, DEVRİK BAŞBAKAN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova mitinginde ’17 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesi polisin kendisi hakkında iddianame hazırladığına ve kendisinden ‘Dönemin Başbakanı’ olarak bahsedildiğini söylediğine dair basında çok sayıda haber yer aldığını hatırlatan Şükür, söz konusu iddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ‘Dönemin Başbakanı, Devrik Başbakan’ ifadelerinin kullanıldığının iddia edildiği ve Başbakan’ın Yalova mitinginde bu iddiasını çelişkili ifadeler ile tekrarlayarak “17 Aralık döneminde polisler tarafından hazırlanan iddianame şimdi elime geçti neler yazıyor biliyor musunuz? Polis, benim için ‘Dönemin Başbakanı’ diye iddianame hazırlamış” diye ifadeler kullandığı ve bu ifadelerin basına ve kamuoyuna yansıdığının görüldüğünü anlattı.

http://www.haberfedai.com/upload/dosya/22846.jpg

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN BAŞBAKAN’A SORDUĞU SORULAR

Hakan Şükür, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“Başbakan’ın elinde böyle bir iddianame veyahut fezleke varsa niçin kamuoyu ile paylaşmıyor?

Böyle bir iddia var ise şayet, ispat ve belge gerektirir, söz konusu belgeler nelerdir?

Eğer Başbakan’ın elinde böyle bir belge varsa söz konusu dökümanın altında ilgili savcının ve emniyetin ilgili şube müdürünün sicil bilgileri ve imzası olmalı, bu kişilerin bilgileri savcılık ve emniyet ile paylaşıldı mı?

Paylaşıldı ise ilgili savcı ve ilgili şube müdürü hakkında ne tür bir idari işlem yapıldı?

Başbakanlar hakkında savcılık ve emniyet birimlerinin soruşturma yetkileri bulunmamaktadır. Anayasa’nın 100. ve TBMM İçtüzüğü’nün 107. Maddesine göre Başbakan hakkında soruşturma yetkisi TBMM’ye aittir. Cumhuriyet savcısının bunu bilmeme ihtimali var mıdır?”kaynak:haberfedai.com

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.