GENEL

Fındık’ta işler karışık !

Fındık’ta işler  karışık !

Karadenizli fındık üreticisin çilesi bitmiyor. Ordu’da havaların son birkaç haftadır ani değişim göstermesi hem fındığı hemde üreticisini şaşırttı. Fındık gün içinde hem yaz sıcağını hem de kış soğuğunu görünce, yaprakları yandı mı?

Ordulu fındık üreticisinin aklını son üç aydır düşük fiyat yorarken, şimdi ise havaların ani değişim göstermesi ve kapıdaki don riski yoruyor.

FINDIĞIN BAŞI DERTTEN KURTULMUYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu’da da kış ayında yaz havasının yaşanması üreticiyi kara kara düşündürüyordu. Korkulan oldu, ani hava değişimi fındık yapraklarını yaktı. Bununla beraber Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Ordu’nun genelinde Cuma günü sağanak yağış ve yer yer havaların 0 dereceleri göreceği tahmin ediliyor.

DON RİSKİ HER ZAMAN VAR

Havaların önümüzdeki haftalarda ani değişim göstereceğini ifade eden uzmanlar, fındık üreticisini uyardı. Uzmanlar, “Bölgemizin en önemli ürünü fındık için her zaman don riski olduğu gibi sıcak hava nedeniyle yanma riski mevcuttur. Bir bahçenin iki üç ocağında meydana gelen kısmı yanık, büyük ihtimalle hastalıktan olabilir” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL