GENEL

ERDOĞAN’DAN 15 TEMMUZ’ÇAĞRISI:TÜM VATANDAŞLARIM DAVETLİDİR

ERDOĞAN’DAN 15 TEMMUZ’ÇAĞRISI:TÜM VATANDAŞLARIM DAVETLİDİR

Başkan Erdoğan Tüm vatandaşları 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde İstanbul saraçhane meydanında saat 17.30 da kutlanacak tören alanına davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Darbe girişiminden büyük bir destana tebdil ettiğimiz, vatanımıza uzanan habis elleri boşa çıkardığımız 15 Temmuz’un yıl dönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı’nda olacağız. Şanlı mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi yad edeceğimiz buluşmamıza tüm vatandaşlarımı davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

“TÜM CAMİLERDE SELA OKUNACAK”

Basın İlan Kurumu ise Marmaray Yenikapı İstasyonunda “15 Temmuz ve Manşetler” sergisi düzenleyecek.

İletişim Başkanlığı ve TCDD iş birliği ile giydirilen “Türkiye Aşkına” temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, yarın Ankara’dan İstanbul-Söğütlüçeşme Tren Garı’na hareket edecek.

İletişim Başkanlığı tarafından ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum’da 3 gün sürecek fotoğraf sergileri düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz’da ayrıca tüm camilerde sela okunacak.

Aynı gün, Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Atatürk Kültür Merkezinde video mapping gösterisi gerçekleştirilecek, TRT1’de Şafak Vakti filmi, TRT Müzik ekranlarında Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı Konseri yayınlanacak.

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz 2016’da darbe görünümlü işgal girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletiyle beraber büyük bir kahramanlık sergilediğini belirtti.

Tarihte eşi görülmemiş bir mücadeleyle büyük bir ihanetin bertaraf edildiğini hatırlatan Altun, 15 Temmuz’un milli iradenin ve demokrasinin zaferi olduğunu, milletin o gece meydanlara çıkarak hainlere, namertlere karşı bir kahramanlık destanı yazdığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi ortaya konulan bu mücadele ruhunu diri tutmak amacıyla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Başkanlık olarak anma programı ve etkinlikler düzenlediklerini aktaran Altun, eli kanlı FETÖ’nün gerçek yüzünü tüm dünyaya anlatmaya devam ettiklerini kaydetti.HABERİN DEVAMI….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL