GENEL

ERDOĞAN: BATI’DAN BİR TAZİYE BİLE GELMEDİ

ERDOĞAN: BATI’DAN BİR TAZİYE BİLE GELMEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yaptığı açıklamada,”Batı ülkelerinden,Bize bir taziye bile gelmedi”diyerek batının iki yüzlü olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı dünyasına sert eleştiriler   yönelttiği konuşmasında “Şu ana kadar ne Avrupa Birliğinden ne Avrupa Konseyinden ne Batı’dan kalkıp da   buraya taziye için gelen bir kişi yok ve utanmadan, sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar.” dedi.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 13:04

Bu haber 763 kez okundu.
Batı’dan taziyeye bile gelmediler
87 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma gecesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi 170’i sivil, 62’si polis ve 5’i de asker   olmak üzere 237 şehit verildiğine işaret ederek, “Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Erdoğan, Batı dünyasına sert eleştiriler yönelttiği konuşmasında şu mesajların altnını çizdi:

237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale şehitlerinde olduğu gibi anıtlaştıracağız.

Şimdi birileri bize akıl veriyor Batı’dan, ‘Geçmiş olsun’ ama ardından bir şey daha söylüyor, ‘Fakat bu attıklarınız sebebiyle, bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz’ diyorlar. Siz işinize bakın ya, siz işinize bakın.

Şu ana kadar ne Avrupa Birliğinden ne Avrupa Konseyinden ne Batı’dan kalkıp da buraya taziye için gelen bir kişi yok ve utanmadan, sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar.

Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından 9 tane nasihat vereceksin, o aklı kendine sakla.

Hemen şuracıkta, önce Jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı düşünebiliyor musunuz uçakla bombaladılar, yetmedi hemen arkasından tam camimizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Kardeşlerim, bunu ancak kafir yapar. Bunu ‘Ben Müslümanım, ben Türk’üm’ diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu milletle alakası yok.

‘Davaları geri çekiyorum’

Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum.
Ülkemiz hakkında yapılan olumsuz hesapların tamamı, 15 Temmuz’da geçerliliğini yitirdi. O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi.

81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye, bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. FETÖ terör örgütünün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar.

Ülkemizde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozduk. Bundan sonra inşallah Suriye’de oynanan oyunu da bozacağız, Irak’ta oynanan oyunu da bozacağız, Libya’da oynanan oyunu da bozacağız. Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da, dünyanın her yerinde, mazlumların ve mağdurların acısı, göz yaşı kaybetmesi pahasına oynanan oyunları bozacağız.

Ülkemize husumet besleyenler, teröristlerini üzerimize salanlar, kendilerini dev aynasında görebilirler ama bu milletin arkasında çok daha büyük bir güç, çok daha büyük bir destek var. O da mazlumların duasıdır.

Darbe girişimi sürecinde dahi hukuktan en küçük taviz vermedik. Attığımız her adımda, aldığımız her karar, hayata geçirdiğimiz her uygulama Anayasa’ya, kanunlara uygundur.ky: yenimesaj.com.tr

Adana masaj salonu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL