GENEL

Askeri Okullar Kapatıldı

Askeri Okullar Kapatıldı

Askeri okullar kapatıldı.

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yapılan operasyonlarda,tüm askeri okullar kapatılacak,sistem büyük ölçüde yeniden dizayn edilecek.Yayınlanan kanun hükmünde kararname ile,tüm askeri hatehaneler sağlık bakanlığına bağlandı.

669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İlgili kararnameyle Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Bu okullardan bu yıl mezun olanlar subay ve astsubay olarak atanmayacak. Öğrenciler puanlarına göre lise ve üniversitelere yerleştirilecek.
Buna göre, harp okulları, fakülte ve yüksekokullar ile jandarma dahil astsubay meslek yüksekokullarında öğrenimine devam eden öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu’nca üniversite sınavının yapıldığı tarihte aldıkları yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun fakülte ve yüksekokullara naklen kaydedilecekler. Askeri liseler ile astsubay hazırlama okullarında öğrenimine devam eden öğrenciler ise Milli Eğitim Bakanlığınca giriş sınavlarının yapıldığı tarihte aldıkları ortaöğretim yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun okullara kaydedilecek. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu.
Milli Savunma Üniversitesi rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden, kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşacak. Üniversitenin rektörü, Milli Savunma Bakanının önereceği ve Başbakanın uygun göreceği üç aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek. Ayrıca rektöre, görevlerinde yardımcı olmak üzere sayısı dördü geçmemek üzere Milli Savunma Bakanı tarafından rektör yardımcıları atanacak. Üniversitenin teşkilatı, Bakanlar Kurulu kararıyla oluşturulacak.ky: yenimesaj.com.tr

Bursa masaj salonu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL