Yaşam

Emeliye Promosyon geliyor

Emeliye Promosyon geliyor

Çalışma Bakanı Soylu, taşeron işçilere kadro çalışması, emeklilere banka promosyonu ve asgari ücrette vergi dilimi konularında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın tanıtım toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Taşeron İşçilere Kadro;

Bakan Süleyman Soylu, bir gazetecinin “Taşerona kadroda 21 Mart denilerek bir takvim belirlenmişti” sorusuna, “Düzelteyim, 21 Mart’ta alt işverenlerin ve çalışanlar konusunda bizim reform ve eylem programımız çerçevesinde ve taslağında bir adım atılacağı Sayın Maliye Bakanı’mız tarafından defalarca ortaya konuldu. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Alt işveren ve kamuoyunda bilinen taşeronda çalışanlar konusunda hem Maliye Bakanlığımız hem de Çalışma Bakanlığımız asil işler ve yardımcı işler konusunda çalışmalar yapıyorlar. Bu konudaki ayrımı ortaya koymaya çalışıyorlar ve Bakanlar Kurulu’nun bu konudaki gündemine geldiğinde aslında temel hazırlıkları gerçekleştiriyorlar. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” şeklinde cevap verdi.

Emeklilere Banka Promosyonu;

Emeklilere banka promosyonu verilmesine ilişkin bir soru üzerine Bakan Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak istiyoruz ki Sayın Başbakan’ımızın seçim döneminde milletimize taahhüdü var ki iyi pazarlık yapıp, nasıl bir kurumda çalışanlar kendi maaşlarını alırken bankalar onlara birtakım promosyonlar sağlıyorsa, aynı şekilde emeklilere de sağlanması için çalışıyoruz dedi.

Bakan Süleyman Soylu, en son 2 gün önce kamu bankalarımızla bir araya geldiklerini belirterek, bu ayın sonuna kadar bir değerlendirmeyi ortaya koyacaklarını söyledi. Soylu, “Ay sonunda elimizdeki tabloya bakıp Sayın Başbakan’ımız ile de paylaşıp, ondan sonra bir karar vereceğiz. Yani elimizde ne varlıklar var, bunun karşılığı ne olabilir, emeklilerimiz bundan ne istifade eder bu ekonomik bir eylemdir, bu bir hesap ve kitap yönetimidir, inşallah hayırlısıyla sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücrette Vergi Dilimi;

Çalışma Bakanı Soylu, asgari ücretten 70 lira gelir vergisi dilimi kesileceğine ilişkin soru üzerine bu konuda ilk işaret fişeğinin asgari ücretin bin 300 lira olarak belirlendiği, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda oluştuğunu kaydetti.

Komisyonda konunun tartışıldığını belirten Soylu, “Asgari ücret bin liradan bin 300 liraya çıktı, yüzde 30 bir artış söz konusu oldu. Onun için gelir vergisi dilimi de yaklaşık 70 liralık bir azalışı ortaya koyuyor. Bekar ve çocuğu olmayanlar için 70 lira. Bu konuda Maliye Bakanı’mız ile de ağustos sonunda bir araya geleceğiz, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da Sayın Başbakan’ımızın da bu konuda hassasiyeti söz konusudur. Bu konuyu o gün değerlendireceğiz ve o gün sendikalarımızla da bir araya geleceğiz. Bu konudaki kararımızı o dönemde alacağız. Ağustos ayı sonunda bu değerlendirmeleri hep birlikte yapacağız” diye açıklamalarına devam etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL