GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

DÜNYA BASININDA MANŞETLER,HAFTANIN LİDERİ “TAYYİP ERDOĞAN”

DÜNYA BASININDA MANŞETLER,HAFTANIN LİDERİ “TAYYİP ERDOĞAN”

Dünya’nın gözü kulağı Türkiye’de medya Manşetleri haftanın lideri Başkan Recep Tayyip Erdoğan.şeklinde atıldı.İstanbul toplantısı sonrası,Rusya’nın Ukrayna’da 2 bölgede operasyonları durduracağnı açıklaması Dünya Başkentlerinde güzel bir gelişme olarak algılandı.borsa lar yükselirken,Döviz fiyatları aşağı yönde seyrine devam ediyor.petrol fiyatları %7 düşüş gösterdi.

Rusya ile Ukrayna müzakere heyetlerine ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın gündemine oturdu. Başkan Başkan Erdoğan’ın, Dolmabahçe’de başlayan tarihi zirve öncesinde yaptığı konuşmasında öne çıkan başlıkları manşetten duyuran yabancı basın, Erdoğan’ın barış mesajlarına vurgu yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı VLADEMİR Velenski‘e seslenen Erdoğan’ın “Liderler zirvesine biz ev sahipliği yapmaya hazırız” sözleri, Türkiye’nin arabuluculuk rolüne bir kez daha dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesi sağlamak diplomasi trafiğini yürüten Türkiye, bir kez daha dünya siyasi arenasının kesişim noktası haline geldi. Başkan Başkan Erdoğan’ın İstanbul’da Dolmabahçe’de Rusya Ukrayna barış müzakereleri için kurulan tarihi masa, dünya basını tarafından yakından takip edildi.Haberin Devamı..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL