YAŞAM

DİJİTAL KİMLİK KARTLARI İLE YENİ UYGULAMA BAŞLADI!

DİJİTAL KİMLİK KARTLARI İLE YENİ UYGULAMA BAŞLADI!

Dijital kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı.

 Dijital kimlik kartları ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-rapor sistemini uygulamaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-rapor sistemiyle yeni doğan bebeğin nüfus cüzdanı hastane tarafından yapılan işlemler sonunda verilecek.

Kimlik kartlarıyla ilgili yeni uygulama devreye alındı. Buna göre hastanelerde nüfus tescil işlemi uygulaması başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-rapor sistemi sayesinde yeni doğan bebeklerin nüfus cüzdanları artık hastanede verilebilecek. 

UYGULAMADAN NASIL YARARLANILACAK?

Ailelerin Nüfus Müdürlüğüne gitmesine gerek kalmayacak olan uygulamadan yaralanmak için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmesi gerekiyor. İlgili birim, ailelerin resmi nikah ve kayıtlı bir ikametgah adresleri olup olmadığını kontrol ettikten sonra Nüfus Müdürlüğü’nün de görebildiği sistem üzerinde işlemleri yapacak. İşlemleri tamamlanan aileler, yeni doğan bebeğin ismini de belirledikten sonra başka bir işleme gerek kalmadan bebeklerine nüfus cüzdanı alabilecekler.HABERİN DEVAMI…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL