POLEMİK

DEVLET BAHÇELİ: SINAVSIZ ÜNÜVERSİTE HAYATA GEÇİRİLMELİ!

DEVLET BAHÇELİ: SINAVSIZ ÜNÜVERSİTE HAYATA GEÇİRİLMELİ!

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ”Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine sahiptir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, konuşmasında hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) hatırlatarak üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. ”MHP’nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır” diyen Bahçeli, ”Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde;

 ”Haftalık olağan Meclis grup toplantımız vesilesiyle hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan aziz vatandaşlarımıza, gönül ve kültür coğrafyalarımızda birlik ve dirlik mücadelesi veren değerli kardeşlerimize selamların en güzelini iletiyor, şükranlarımı sunuyorum.

Geride bıraktığımız hafta sonu sayıları 2,5 milyona ulaşan kardeşimizin gelecekleri için ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı üç etap halinde gerçekleştirilmiştir. Dileğim her gencimizin hedeflediği üniversiteye girmesi, hayallerinin gerçek olmasıdır. Üniversiteyi kazanmak elbette yeni bir başlangıç, hayatın kalan yıllarını sevk edip şekillendirecek mühim bir kavşak noktasıdır. Fakat Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan arzulanan sonucu alamamak da dünyanın sonu değildir. Türk gençliğindeki cevherin, süresi sınırlı bir ölçme sınavıyla ortaya çıkacağını zannetmek elbette makul ve mantıklı bir durum sayılamayacaktır. Yalnızca üniversite sınavıyla hayatın asıl ve zorlu taraflarını anlamak ve kavramak, hatta üstesinden gelineceği zehabına kapılmak hiç kuşku yok ki hem yanlış hem de yanılgıdır. Evlatlarımızın hayatını iki günlük bir sınava mahkûm etmenin de adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur.

Gençlerimizi ve ailelerini endişe ve strese sokan yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı; bu kapsamda okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim ve öğretim modeliyle her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır. Demem odur ki, üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL