GENEL

Devlet Bahçeli: Bu Ülke Darbelerden Çok Çekti

Devlet Bahçeli: Bu Ülke Darbelerden Çok Çekti

Devlet Bahçeli: Bu Ülke Darbelerden Çok Çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Yaptığı açıklamada,”bu ülke darbelerden çok çektiğiği söyleyerek”darbelere karşı aynı mevzideyiz.hainler mutlaka hakkettikleri cezaya çarptırılmalıdır”dedi.

FETÖ’cü darbe kalkışmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin yanında olduklarını söyledi. Bahçeli’nin
kalkışma haberini aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da arayarak İstanbul’a gelmesini ve 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’a güvenmesi gerektiğini belirttiği de iddia edildi.

DEMOKRASİ UÇURUMDAN DÖNDÜ

Bahçeli, FETÖ’cü darbe kalkışması sonrası hükümete destek açıklaması yaparken, MHP’li vekiller de darbe kalkışması karşında Meclis’i terk etmedi. Bahçeli’nin de meclise gitmek istediği ancak Ankara’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle gidemediği de açıklandı.
16 Temmuz’da TBMM’deki olağanüstü oturumda da konuşan Bahçeli, “Bölgeler ablukaya alınmış, tanklar sokaklara çıkmıştır. 96 yıllık kutlu bir mazisi olan TBMM’nin bombalanması korkunçtur. Böylesi bir çılgınlığı, böylesi bir hayasızlığı Milli Mücadele yıllarında yedi düvel yapmamıştır. Gazi meclise düşen her bomba 79 milyon vatandaşa değmiş, yüreklerde patlamıştır. Bu yalnızca milletvekillerine değil Türk Milleti’nin tamamını hedef almıştır. Kanı bozuk çevre ve odaklar ülkemizi kaosa mahkum etmeyi amaçlamışlardır. Aslında dün gece yaşananlar kanlı ve kalleş terör saldırısıdır ve bu saldırı Türk askerinin içinden devşirilmiş, aklı çekinmiştir. Demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradenin namus ve emanetleri son anda kurtarılmış. Milli iradeye sürülen kara leke temizlenmiştir. İhtilaller, muhtıralar, cunta devirleri tarihin çöplüğüne çoktan atılmıştır. Milli birlik ve kardeşliğimizin dayandığı zemin milli ilkelere bağlıdır. Hiçbir paralel yapı hiçbir terör örgütü bu zemini çatlatamayacaktır. Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır. Siyasi, dünya görüşümüzün pusulası nereyi işaret ederse etsin hepimiz bu cennet vatanın evladıyız” dedi.

OHAL’E DESTEK VERDİ

Darbe kalkışması karşında dik duran ve FETÖ’cü darbe kalkışmasının ardından birlik vurgusu yapan Bahçeli 15 Temmuz’un bir işgal teşebbüsü olduğunu belirtti. OHAL’in ilan edilmesine de destek veren Bahçeli yaptığı son açıklamada ise “Hainlere karşı aynı gemideyiz, aynı siperdeyiz” dedi.

Bu ülke darbeden çok çekti

FETÖ’cü darbe kalkışması sonrası 00:32’de açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet Halk Partisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır” dedi. Kılıçdaroğlu Meclis’te yaptığı konuşmada ise “Bu meclis sonuna kadar demokrasiyi savunacaktır, kimsenin endişesi olmasın. Bu meclise düşen tarihi bir sorumluluk var” dedi.

Maraş escort

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL