GENEL

Bosna Hersek’ten İlk” Et “Geldi

Bosna Hersek’ten İlk” Et “Geldi

Bosna Hersek Cumhuriyetinden Türkiye’ye ilk Et nakli yapıldı.

Bosna Hersek’ten Türkiye’ye ihraç edilecek etin ilk nakliyesi, ülkenin orta kesimlerinde bulunan Tuzla Uluslararası Havalimanı’ndan yapıldı.

Ülkeden 63 ton et Türk Hava Yolları’na ait kargo uçağıyla Tuzla Havalimanı’ndan gönderildi.

Yetkililer, böylelikle Bosna Hersek’ten Türkiye’ye ilk et nakliyesi yapıldığını kaydetti.

Tuzla Kantonu Başbakanı Bego Gutic, havalimanında yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan projenin bugünkü uçuşla “taçlandığını” ifade ederek, Tuzla’daki havalimanının bu noktada son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da “Bu durum Bosna Hersek’in hem ekonomik hem de tarım alanlarında gelişmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Tuzla Uluslararası Havalimanı Müdürü Rifet Karasalihovic de bugünü “tarihi” olarak değerlendirerek, et ihracatının hem üreticiler hem de yapılacak yeni projeler için önemli olduğunu bildirdi.

Türkiye’ye et ihracatı kapsamında 90 uçuş yapılmasının planlandığını aktaran Karasalihovic, bir kargo uçağının 65 ton et alacak kapasiteye sahip olduğunu ve her uçuşun tam kapasiteye yakın yapılacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz yıl ortak basın toplantısı düzenleyen Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç Türk firmalarının ülkesine yönelik yatırımlarının önemine işaret etmiş ve Bosna Hersek’in, Türkiye’nin Saraybosna ve Mostar havaalanlarının yapılması yönündeki girişimlerinden ve Balkan ülkesine tanıdığı 15 milyon tonluk et kotasından duyulan minnetarlığı dile getirmişti.ky:habervaktim.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL