BİLİM&TEKNİK

BİP WhatsApp Karşılaştırması

BİP WhatsApp Karşılaştırması

BİP’te olupta WhatsApp’ta olmayan 9 önemli farklı özellik

Turkcell geliştirdiği ve hem iOS hem de Android kullanıcılarına sunduğu mesajlaşma uygulaması BiP, bazı özellikleriyle pazarın lideri WhatsApp’tan bir adım öne çıkıyor. Gelin o özelliklere birlikte bakalım.

WhatsApp ile birlikte mesajlaşma alışkanlıklarımız değişti. Bugün hem yerli hem de yabancı şirketlerin geliştirdiği pek çok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Turkcell tarafından Android ve iOS için geliştirilen BiP Messenger ise bunlardan birisi. Özellikle ülkemizde giderek popülerleşen BiP, bir mesajlaşma uygulamasından beklenmeyecek bazı ekstra özelliklere de sahip.

Tüm yakın arkadaşlarımız, ailemiz ve tanıdığımız herkes birer WhatsApp kullanıcısı olabilir. Ancak ülkemizde popülerleşmeye başlayan BiP’e yakından bakmak ve WhatsApp’a kıyasla hangi ekstra özelliklere sahip olduğunu açıklamak istedik.

WhatsApp’ta bulunmayan BiP özellikleri:

1.Acil durum butonu,

2.Para gönderme ve alma,

3.Keşfet servisleri,

4.Oyunlar,

5.Grup sohbetinde görüntülü konuşma,

6.QR kod ile davet gönderebilme,

7.Dahili Türkçe çıkartmalar,

8.Titreşim gönderme,

Deprem ve yangın gibi doğal afetler ve acil durumlarda BiP uygulamasının acil durum butonu özelliği bulunuyor. Daha önce belirlediğiniz 10 kişiye tek bir tuş ile konumunuzu, “Güvendeyim” ya da “Acil Durum Bildir” ile durumunuzu bildirebilirsiniz. Ayrıca, BiP Acil Durum özelliği ile acil durum telefonlarına (AKUT, AFAD, UMKE, 112 Acil, 155 Polis ve 110 İtfaiye gibi) tek bir tuşla ulaşabilirsiniz.

BİP ÜZERİNDEN PARA GÖNDERME

Evet WhatsApp üzerinden para göndermek ve almak mümkün ancak Türkiye’de bu özellik henüz kullanılamıyor. BiP uygulamasında bulunan en güzel özelliklerden biri, mesaj içerisinde resim, konum veya video gönderebildiğiniz yerden aynı zamanda para da gönderebilmeniz. Eğer hem karşınızdaki BİP kullanıcısı hem de siz uygulamaya kredi kartınızı tanımladıysanız, kısa ve kolay bir şekilde para aktarma işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

BiP uygulamasındaki Keşfet servislerinde Spor & Sağlık, Eğlence & Bilgi ve Yaşam gibi birçok kategori bulunmakta. Dilerseniz buradan 2. el araçlara göz atabilir, çeşitli haber kaynaklarından haberleri okuyabilir, Turkcell’in çeşitli kampanyalarından dakika, internet veya SMS kazanabilirsiniz.BiP üzerinde telefonunuza yüklemeden internet ile oynayabileceğiniz birçok oyun mevcut. Oyunlarda da masa tenisi, ok atma ve bilardo gibi keyifli oyunlar bulunuyor ancak oyunlara girmeden önce veya oyun esnasında reklam izlemek zorunda olmanız biraz can sıkıcı olabiliyor.Aynı Android Q ile gelecek olan QR kod ile Wi-Fi’a bağlanma özelliği gibi, BiP’te de gruba katmak istediğiniz kişiyi QR kod ile davet edebiliyorsunuz. Bunun için ister QR kodu ekran görüntüsü alıp gönderebilir, isterseniz yanınızdaki kişiye direkt QR kodu okutabilirsiniz. Tabii WhatsApp’ta da bağlantı yolu ile gruba davet edebiliyorsunuz ancak QR kod daha kolay bir işlem.Her ne kadar artık WhatsApp kullanıcıları kendilerine özgü çıkartmalar oluşturabiliyor veya indirebiliyorsa da BiP’te uzun bir süredir Türkçe çıkartmalar ve caps’ler bulunmakta. Tabii bunların yanı sıra klasik emojiler de var ancak BİP’teki çıkartmaların çoğu bir hayli hoş tasarıma sahip diyebiliriz.

Normalde WhatsApp üzerinden bir gruba veya kişiye fotoğraf veya video gönderdiğiniz zaman, WhatsApp bu fotoğraf ve videoların kalitesini otomatik olarak düşürüyor. BiP ise size bunu bir seçenek olarak sunuyor: Mobil verinizden tasarruf etmek istiyorsanız düşük kaliteyi seçebilir, fotoğrafın orijinal kalitesine ihtiyacınız varsa yüksek kaliteyi seçebilirsiniz.

Böylelikle bir Webtekno listesinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Oyunlar, bilim, genel teknoloji sorunlarını içeren, bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalmayı ve düşüncelerinizi/önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın 🙂

BİP DENENMEYE DEĞER BİR UYGULAMA.ÜSTELİK YERLİ!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL