GIDA

Bayat Ekmekleri değerlendirdiler

Bayat Ekmekleri değerlendirdiler

pasta

Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin ekmek israfını önlemek için bayat ekmeklerden yaptığı pasta ve köfte gibi ürünler, Sanat Sokağı’nda sergilendi. Düzenlenen programa Milli Eğitim Müd

Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin ekmek israfını önlemek için bayat ekmeklerden yaptığı pasta ve köfte gibi ürünler, Sanat Sokağı’nda sergilendi.

Düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Okul Müdürü Ayşe Akyol, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, “İsraf konusuyla ilgili Başbakanlığımızın eğitim yılının başında gönderdiği bir genelge vardı. Birde bu ay vali beyin uygulamaya koyduğu Becmarking projesi var. Bu ayın konusu ise tasarruftu. Bu iki ayın konusu da örtüşmüş oldu. Tüm okullarımızda bu ay tasarruf ile ilgili ekmek, su vb. konularda öğrencilerimizle birlikte tasarrufla ilgili etkinlikler yapılması istenmişti. Kız meslek lisemizde halka açık bir etkinlik yaptı. Özellikle bayat ekmeklerle ne gibi yemekler yapılır ve bunu ekonomiye nasıl kazandırırız üzerine bir çalışma oldu. Çokta güzel ürünler çıkmış. Ben bunda emeği geçen okul müdürüne, öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Umarım ekmek ile ilgili çalışmalar etkili olmuştur” dedi.

Ünye Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Öğretmeni Orhan Aydoğan ise yaptığı açıklamada, “Araştırmalara baktığımızda yılda 2 milyar ekmek çöpe atılıyor. Bu da yılda 6 bin tona denk geliyor. Ülkemizde ekmeğe bakıp nimet sayılıyor, saygı gösteriliyor. Bu israf bilinçsiz yapılıyor. Bizde bayat ekmekleri nasıl değerlendirebiliriz, bunlarla ne gibi tarifler yapabiliriz bunu düşündük. Burada yaptığımız tatlısından tuzlusundan tarifleri vatandaşlara sunuyoruz” diye konuştu.
– See more at: http://www.orduyenihaber.com/k1-guncel/h354-bayat-ekmekten-pasta-yaptilar.html#sthash.BYNb0gDI.dpuf

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL