GÜNDEM

Bahçeli: ABD Türkiye’yi Küçük Görmemeli!

Bahçeli: ABD Türkiye’yi Küçük Görmemeli!

BAHÇELİ ABD TÜRKİYE’Yİ KÜÇÜK GÖRMEMELİ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya dönüşünde ABD’ye Vietnam’ı hatırlattı, Türk tankının ABD silahıyla vurulmasının ispatlanması halinde olacakları da değerlendirdi:

BAHÇELİ, Türkiye’nin Afrin’e girişine karşı çıkan ve YPG’ye destek veren ABD’ye Vietnam savaşını hatırlattı. Bahçeli, “Amerika, Vietnam’da yaşadıklarını unutmaz. Yıllarca etkileri sürdü. Semptomları hâlâ devam ediyor. Oradan Amerika’ya dönenlerin yaşadıkları… 20 milyonluk bir ülke, 200 milyonluk ülkeye kök söktürdü. Türkiye, onların 5 katını yapar” diye konuştu.

AFRİN’e girilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatarak, “Afrin’e kadar kaç kilometre gitmiş askerlerimiz. Kapısına kadar gelmişler. Ne diyecekler, ‘Pardon dönelim’ mi diyecekler” açıklamasında bulundu. Bahçeli, Afrin operasyonunda saldırıya uğrayan tankın, ABD silahıyla vurulduğu iddialarıyla ilgili olarak da, “Öyle bir sonuç elde edildiği, delillendiği vakit ABD benim nezdimde ‘sabıkalı devlet’ olur. Bu yeni bir kavramdır. Terörist devlet var, ancak sabıkalısı yok” dedi.

BAHÇELİ, Türk Tabipler Birliği’nden ‘Türk’ ifadesinin çıkarılması tartışması konusunda da şöyle konuştu: “Bunlar sivil toplum kuruluşlarının, mesleki temelli herkesin mecburi üye olduğu kuruluşlardır. Yasal yönden bunun gözden geçirilmesinde yarar vardır. ‘Türk’ kavramına aşırı derecede hasım olan unsurlar kendi kuruluşundaki ‘Türk’ kavramının silinmesinde Türkiye yandaşı oldu. Bu çelişkidir. İyi niyetle değerlendirenler olduğu gibi bugün erişilmiş olan şuuru törpülemeye ve zedelemeye çalışanlar da var.”

HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Afrin’e girişine karşı çıkan ve YPG’ye destek veren ABD’ye Vietnam savaşını hatırlattı ve “Türkiye, ABD’ye Vietnam’ın yaptığının 5 katını yapar” diye konuştu.
MHP Lideri, Antalya’daki MHP İl ve İlçe Başkanları Toplantısı’nda gazetecilerle de sohbet etti. Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı ve ABD’nin pozisyonu konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Afrin’e girmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, ABD’ye de Vietnam savaşını hatırlattı.

”TÜRKİYE ONLARIN 5 KATINI YAPAR”

MHP Lideri şunları söyledi:”Amerika, Vietnam’da yaşadıklarını unutmaz. Yıllarca etkileri sürdü. Semptomları hâlâ devam ediyor. Oradan Amerika’ya dönenlerin yaşadıkları… 20 milyonluk bir ülke, 200 milyonluk ülkeye kök söktürdü. Türkiye onların 5 katını yapar.”

AFRİN YÜZÜĞÜ

Afrin’e girilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, buna uygun bir yüzükle kampa geldiğini bildirdi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini de eleştiren Bahçeli şunları söyledi: “Afrin’e kadar kaç kilometre gitmiş askerlerimiz. Kapısına kadar gelmişler. Ne diyecekler, ‘Pardon dönelim’ mi diyecekler. Bu yüzüğü de özellikle taktım. Bu ne demektir? Üzerinde Türk bayrağı var, bir tarafında Selçuklu, bir tarafında yeniçeri var. Her zaman takılmaz. Sabah yüzüğü taktım. Bu yüzük Afrin’e gireceğimizin işaretidir.”

”SABIKALI DEVLET”

Afrin operasyonunda saldırıya uğrayan tankın, ABD silahıyla vurulduğu iddialarıyla ilgili de konuşan Bahçeli, “Öyle bir sonuç elde edildiği an, delillendiği vakit ABD benim nezdimde “sabıkalı devlet” olur. Bu yeni bir kavramdır. Terörist devlet var, ancak sabıkalısı yok” dedi.

”BU ÇELİŞKİDİR”

Bahçeli, Türk Tabipler Birliği’nden ‘Türk’ ifadesinin çıkarılması tartışması konusunda da şöyle konuştu:

“Bunlar sivil toplum kuruluşlarının, mesleki temelli herkesin mecburi üye olduğu kuruluşlardır. Yasal yönden bunun gözden geçirilmesinde yarar vardır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘Türkiye’ ve ‘Türk’ isimlerinin Bakanlar Kurulu tarafından verildiği için geri alınabileceğine dair bir söylemi oldu. Durumu biz yakından takip ediyoruz. ‘Türk’ kavramına aşırı derecede hasım olan unsurlar kendi kuruluşundaki ‘Türk’ kavramının silinmesinde Türkiye yandaşı oldu. Bu çelişkidir. Ortada daha yasa yok, bir şey yok ama Türkiye’de herkes ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ kavramı üzerinden bir tartışma yapmaya çalışıyor. İyi niyetle değerlendirenler olduğu gibi bugün erişilmiş olan şuuru törpülemeye ve zedelemeye çalışanlar da var.”HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL