SAGLIK

AT KESTANESİ ZEHİRLİMİ?

AT KESTANESİ ZEHİRLİMİ?

At Kestanesi Zehirlimi? yenirmi?

At kestanesi ile normal at kestanesi arasındaki fark nedir? İşte at kestanesi hakkında her şey.

Yurdumun her bir tarafında yetişen görkemli bir ağaçtır Adana’dan, Karsa, Antalya’dan, Ardahan’a, Trabzon’dan, Amasya’ya, her yerde gördüğümüz bir ağaç türü yol kenarlarında, okul bahçelerinde hatta yere döküldüğünde meyvelerini gören kestane zanneder ilk başta eminim kestane sanıp yemeye çalışanlarda olmuştur.  Eski dönemlerde yeşilin ve ağaçların yaygın olduğu dönemlerde ağırlıklı yöre köylüleri at kestanesini pişirip ağrı olan bölgelere uyguladıkları halk arasında bilinir. Şimdilerde bu şifalı bitki ilaç ve kozmetik saniyede baş rolü üslenmiş bulunmakta. Aktarlardan tutunda birçok üretici firma bu mucize bitkiden masaj jelleri ve cilt ürünleri ve şampuanlar vs. vs. kullanıyor ve çok ta beğeni topluyor.

AT KESTANESİ YENİRMİ?

At Kestanesi çiğ olarak yenmez. Kurutulup öğütülerek toz haline getirilir. Bir bardak suya bir kaşık toz konularak günde üç kere içilirse basur, ishal ve varis hastalıklarına iyi gelir. Nezle ve nefes darlığına da iyi gelir.

At Kestanesi zehirli mi?

Evet Zehirlidir. Doğru bir şekilde ve doğru bir yerde kullanıldığında son derece büyük faydalar gösteren bu mucizevi bitki, zehirli olduğu için en küçük hatalarda bile insanlarda sorunlara neden olur.

At kestanesi yenirse ne olur?

Zehirli At kestanesi, doktor kontrolüyle ağızdan kullanıldığında, özellikle kolesterol ve damar daralması gibi birçok rahatsızlıkta olumlu gelişmeler gözlenmiştir.Fakat Çiğ ya da kaynatılarak tüketilmesi son derece ciddi zararlara neden olabileceğini belirtmek isteriz. Yanlış bir kullanımda Direk olarak besin zehirlenmesi meydana gelebilir.

At kestanesi nasıl anlaşılır?

Yurdumun her bir tarafında yetişen görkemli bir ağaçtır türüdür. Meyveleri adından belli olduğu gibi kestaneye benzer büyük oluşuyla dikkat çeker tadı acıdır.

At kestanesi ne zaman olur ve ne zaman toplanır?

15-30 metre yüksekliğinde süs bitkisi olarak yetiştirilen iri bir gölge ağacıdır. Büyük yaprakları vardır. Nisan -Temmuz aylarında çiçek açar. Meyveleri kestaneye benzer. Meyveleri sonbaharda toplanır.

At kestanesi ile,normal kestane arasında fark nedir?

Normal Kestane:Yenebilir nitelikteki taze kestane başta nişasta ve çeşitli şekerler olmak üzere iyi kalitede sindirilebilen lifli maddeler, protein, düşük oranda yağ, çeşitli mineral maddeler, B1, B2 ve C vitamini içermektedir.A kestanesi: Olarak bilinen ağacın aynı adı taşıyan tohumları zehirli olup, tamamen farklı bir bitki türüdür, kestane ile ilgisi bulunmamaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL