HUKUK&POLİSİYE

ALPARSLAN KUYTUL’UN “İZİNSİZ” YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Adana’da, kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı, Adı, “Başkan Erdoğan’a hakaretleri ile gündeme gelenTarikat şeyhi Alparslan Kuytul’un koordine ettiği izinsiz NEVRUZ günü adı altında yapmak istediği yürüyüşü bütün uyarılara rağmen,sona erdirilmeyince Polis müdahale etti çok sayıda tarikat mensubu kişi gözaltına alındı.

Adana’da, kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyelerinin izinsiz yürüyüşüne polis müdahale etti. Bazı eylemciler polise saldırırken, vakfın kurucusu Alparslan Kuytul ,ekiplerin biber gazlı müdahalesinden bir iş yerinin deposuna girdi. Kuytul’u almak isteyen eylemciler ile polis arasında arbede çıktı. Kuytul’un depodaki bekleyişi sürüyor.

Kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyeleri, sosyal medya üzerinden organize olup, tutuklu bulunan üyeler için izinsiz YÜRÜYÜŞ kararı aldı. Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi’nde toplanıp izinsiz yürüyüş yapan eylemcilerin dağılması için polis ekipleri uyarıda bulundu. İddiaya göre, bazı eylemcilerin bazılarının polise saldırması üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve copla kalabalığa müdahale etti.HABERİN DEVAMI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL