HUKUK&POLİSİYE Yaşam

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI ALAN BİR HÜKÜMLÜ NE KADAR HAPİS YATAR.?

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI ALAN BİR HÜKÜMLÜ NE KADAR HAPİS YATAR.?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan bir hükümlü mahkum ne kadar hapihanede yatar.

Kamuoyunda merak konusu olan “ağırlaştırılmış hapis cezası almış bir mahkum veya Muebbet Hapis cezası almış bir hükümlü ne kadar hapis cezası yatar.?sorusu hep sorulmuştur.

Son zamanlarda özellikle endişe yaratır hale gelen kadına şiddet ve cinayet suçlarında bazılarına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bazılarına müebbet hapis cezası veriliyor.”Muebbet hapis cezasıyla müebbet ceza arasındaki fark nedir.?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 24 yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilir. Bakın Şartlı salıvermede aralarında çok önemli fark var. 6 yıllık fark önemli.

Bir de ağırlaştırılmış müebbet hapiste cezanın çektirilmesi sırasında da farklılıklar var. Bu farklılıkların tamamını yazsam yerim yetmez ama kısaca söylemem gerekirse; ağırlaştırılmış müebbet hapiste hükümlü tek kişilik odada kalır, günde bir saat açık havaya çıkış izni verilir, 15 günde bir çok yakınları ile 10 dakikayı geçmemek üzere telefonla görüşür, yine bu yakınlarız ile 15 günde 1 saatlik görüşme yapabilir. Ceza infaz kurumu dışında çalıştırılamaz, kendisine izin verilmez.

Bir hususu daha ekleyeyim. Süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilirler dedim. Ancak kasten öldürme, işkence, eziyet, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan süreli hapis cezasına mahkum olanlar ve buraya sığdıramadığım başka bazı suçlar hakkında koşullu salıverilme oranı üçte iki olarak uygulanır.Haberin devamı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL