Yaşam

Adalete Rekor İş başvuruşu

Adalete Rekor İş başvuruşu

Adalet bakanlığının açmış olduğu sınav başvurusuna rekor başvuru yapıldı.Bu durum Türkiyedeki işsizlik oranının hangi noktaya geldiği açısından önemli mesajlar vermekte.

Bu nasıl adalet?
Adalet Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 330 olarak ilan ettiği icra katipliği kadrosu için yapılacak sınavına yaklaşık 14 bin vatandaşımız başvuruda bulundu.

Toplam 13 bin 398 kişinin başvurduğu ancak yalnızca 6 bin 600 başvurunun kabul edildiği sınav için listeye giren memur adayları ilan edilen kadrolar için kıyasıya yarışacak. 30-31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde başvurusu kabul edilenlerin 6 bin 600 aday klavye uygulama sınavına girerek 3 dakikada en az 90 kelime yazarak mülakat sınavlarına kalabilmek için ter dökecek.
İşte bazı kadrolar ve başvuru sayıları.
İstanbul 110 kadro için 2200 kişinin başvurusu kabul edildi.
Ankara 41 kadro için 820 kişinin başvurusu kabul edildi.
İzmir 29 kadro için 580 kişinin başvurusu kabul edildi.

İşte tüm başvuru listesi

Bakanlığın resmi sitesinden yaptığı açıklama şöyle;

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce ilan edilen icra katipliği sınavı uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayları gösterir liste ekte yayınlanmıştır.

İcra Katipliği Uygulama sınavı 30 Ocak 2016 Cumartesi – 31 Ocak 2016 Pazar ve 01 Şubat 2016 Pazartesi tarihlerinde Elvanköy İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılacaktır. (Oğuzlar Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cad. No:56 Etimesgut/ANKARA)

Uygulama sınavı yukarıda belirtilen tarihlerde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacaktır. Öğleden önceki oturum saat 09.00’da başlayıp 13.00’te sona erecektir. Öğleden sonraki oturum ise saat 13.30’da başlayacak ve belirtilen gün için ilan edilen bütün adayların uygulama sınavı bitinceye kadar devam edilecektir.

Uygulama sınavına öğleden önce girecek adayların en geç 08.30’da, öğleden sonra girecek adayların ise en geç 12.30’da uygulama sınavının yapılacağı Elvanköy İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.
Üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan, geçerli bir kimlik belgesi olmayan adaylar uygulama sınavına alınmayacaktır.ky:yenimesaj.com.tr

Sınav giriş belgeleri uygulama sınavı öncesinde sınav mahallinde verilecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL