HASTAHANE SAGLIKLI YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Türkiye genelinde sadece Afyon’da bulunan Sağlıklı Yaşam Merkezinin ikincisinin Fatsa’ya açılacağını söyledi.

2005 yılında kamu arazisine özel müteşebbis eliyle yapılan özel hastanenin iflas etmesinin ardından mevcut hizmet binasının hazineye devir olan Kumru-Korgan karayolunda bulunan hastane binasına sağlıklı yaşam merkezinin açılacağını söyleyen Kaymakam Mehmet Yapıcı, “Fiziksel aktivite egzersiz birimi, fizyo ve ergo terapi birimi, bulaşıcı hastalıklar birimi, verem savaş dispanserliği birimi, diş hekimliği birimi, kanser erken teşhis tarama birimi, kadın üreme sağlığı danışmanlığı birimi, çocuk sağlığı birimi, sigara bırakma birimi, kronik hastalıklar birimi, obezite sağlıklı yaşam birimi, sağlıklı yaşlanma birimi ve toplum sağlığı merkezimiz bu binada hizmet verecek. Türkiye’de ikincisinin açılması bizler için önem teşkil ediyor” dedi. Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “Fatsa’nın ve bölgenin bir numaralı sorunu nüfustur. 2030 yılında Fatsa’nın mevcut nüfusu kesinlikle 250 bin olmalıdır. Bu rakam uzak değildir. Fatsa’da yeni yapılan imar ve binalarla bu hedefe ulaşılabilir. Fatsa’nın kesinlikle kent olması gerekiyor. Her alanda gelişiriz eğer kent olursak. Nüfus geniş olursa gelişmişlik de o kadar iyi olur. Ekonomi gelişir ve kendi kendine kalkınan bir ilçe durumuna gelir” diye konuştu.

  • admin

    admin

    Sitemiz sahibi,Adem Kartal Samsun ilinde ikamet etmektedir. samsunhaberci.com@gmail.com

    Related Posts

    ABD’de yoğun diplomasi trafiği! Erdoğan’dan peş peşe kritik temaslar

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’taki Türkevi’nde peş peşe önemli görüşmelerde bulundu. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’yı kabul eden Erdoğan, daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

    Kemal Memişoğlu’ndan önemli değerlendirmeler: Kendi ilacını üretebilen bir ülke haline geleceğiz

    “Türkiye’nin 2026’nın ilk yarısında kendi SMA ilacını üretip, nadir hastalıklarla ilgili bir adım atacağını” belirten Bakan Memişoğlu, “Bundan sonra özellikle moleküler tedavilerde, nadir hastalıklarda, kendi tedavisini ve ilacını üretebilen, insanlarına bu ilaçları rahatlıkla verebilen bir ülke haline geleceğiz.” dedi.