FATSA HABERLERİ

CEMAL ENGİNYURT: FETONUN HEDEFİNDE,FINDIK VAR!

CEMAL ENGİNYURT: FETONUN HEDEFİNDE,FINDIK VAR!

Son günlerde fındıkta yaşanan fiyat düşüşünün bir Fetö oyunu olduğu söyleyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bunlar istiyor ki taban fiyatı düşük açıklansın, 8 milyon üretici perişan olsun Böylece Cumhur ittifakına düşmanlık artsın.” dedi.

Son bir haftada 24 liradan 19 liraya düşen fındık fiyatlarıyla ilgili Mecliste basın toplantısı düzenleyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık üzerinde Fetö’cü bir oyunun oynanmaya başlandığını iddia etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yine fındığa sahip çıkacağını söyleyen Enginyurt, “Fındık en önemli geçim kaynağımız Sayın cumhurbaşkanımızdan 24 liranın altında olmamak kaydıyla fiyat talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız fındık üreticisinin yanında olduğunu gösteren, fındık üreticisine değer veren bir cumhurbaşkanı olarak fındığımıza sahip çıktı. Bu sene de sahip çıkacağını biliyoruz.”

“FETÖ’NÜN HEDEFİNDE FINDIK VAR”
Fındık üzerinde son bir aydır bir oyun başladığını söyleyen Enginyurt, “Fındıkta Fetö’cü bir oyun başladı. Fetö’cü bir tezgah sözü bir ilk bakışta ‘sende Fetö’de ne işi var, fındıkta mı Fetö İle bağlantılı oldu?’ diyenler olabilir. Lakin bir ay önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nden 20 bin ton fındığı almak için 400 bin ton talep geldi. Yüzde 25 ücreti peşin yatırıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi, fındığı 24 liradan sattı. Ama ne olduysa son bir haftada fındık 18 lira 19 liraya düştü. Bu nasıl oldu? Fındık piyasaya inmedi, fındık toplanmadı, ortada bir fındık yok, nasıl fındık düştü. Baktık Batı Karadeniz’de iki kere Fetö’den içeri alınan bir Tekelci firmanın Batı Karadeniz temsilcisi olan bir Fetö’cü yine orta Karadeniz’de Fetö’nün Mütevelli heyetinde görev almış iki tane Fetö’cü ile beraber yanına aldıkları 15 tüccarla fındık 19 liraya çekildi.”

“HEDEFLERİNDE CUMHUR İTTİFAKI VAR”
Fetö’cülerin amacının milletle cumhur ittifakının arasını açmak olduğunu söyleyen Enginyurt, “Ben buradan söylüyorum Sayın Cumhurbaşkanım Sayın tarım bakanımız Fındık yok piyasada Fındık yok bunlar Bir ay önce Toprak Mahsulleri Ofisinde 25 liraya fındık alırken bugün ne oldu da fındık 19 liraya düştü bu Fetö’cülere niyeti belli. Sayın Cumhurbaşkanı sizden İntikam unutmadılar. Cumhur ittifakında İntikamı unutmadılar. Fırsat buldukça millet ve Cumhur İttifakı’nın arasına açacaklar. Türkiye şu anda bir kaos bir kargaşa bir geçici tartışmaya işte fındık üreticilerinin de birileri kışkırtmak istiyor Sayın Cumhurbaşkanım bu oyunu bozmalıyız. Batı Karadeniz’de iki defa fetö’den tutuklanan TUSKON genel başkanlığına aday olan Fetö’cüler fındıkta oyun oynuyor. Sayın Cumhurbaşkanım sizi milletin gözünden Sayın Devlet Bahçeli’yi milletin gözünden, Cumhur İttifakı’nı milletin gözünden düşürmek istiyorlar.”

“BU TEZGAHI BOZMALIYIZ”
Fetö’cülerin bu oyununu bozmaları gerektiğini söyleyen Enginyurt, “Bu tezgahı bozmalıyız. Fındık19 lira diyenlere sormalıyız, ne aldın sattın da fındık 19 lira. Koy ortaya kimden ne aldın. Emanetten aldığın fındıkların parasını keserek manavların hakkını gasp ederek onları zor duruma düşürerek 19 liradan 20 liradan fiyat keserek, ‘büyük firmalarda fındığı 19’u satacak. Demek ki fındık fiyatları çok düşecek’ diye piyasada algı yaratılıyor. Önümüzdeki günlerde fındık taban fiyatı tekrar açıklanacak. Bunlar istiyor ki taban fiyatı düşük açıklansın millet perişan olsun 8 milyon üretici perişan olsun Böylece Cumhur ittifakına düşmanlık artsın.” diyerek, Fetö’cülerin peşini bırakmayacaklarını ve Cumhuriyet Savcıları’nı göreve çağırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL