Yaşam

ZİNCİR MARKETLERE KISITLAMA BEKLENİYOR!

ZİNCİR MARKETLERE KISITLAMA BEKLENİYOR!

Pandemi ürecinden en çok etkilenen yerel esnafın zincir marketlere yönelik taleplerini dile getiren Esnaf temsilcileri zincir marketlerin her sektöre yönelik satışlarına ve AVM lerin çalışma saat ve koşullarına kriter getirilmesi talebininde bulundular .

Pandemi sürecinden etkilenen yerel esnafın zincir marketlere yönelik taleplerini dile getiren küçük esnaf temsilcileri,, zincir marketlerin her sektöre yönelik satışlarına ve AVM lerin çalışma saat ve koşullarına kriter getirilmesi talebini yineledi.

Covit -19 Pandemi süreci Sektörü çok etkiledi

“Covid-19 salgınının en çok etkilediği yerel işletmelerin zincir mağazalar ve AVM ler karşısında korunmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren sektör temsilcileri Bu yüzden zincir mağazalarda her ürünün satışına müsaade edilmemesi ve aynı şekilde açılış ve kapanış saatlerinin yerel mağazalara göre daha dar tutulmasını istiyoruz. Bu bakımdan ilgili kurumlara görüşmelerimizi 2020 yılı içinde ve geçtiğimiz aylarda ilettik, bu doğrultuda İngiltere’de zincir market ile AVM’lerin saat 10.00-18.00 arasında açık olmasına ayrıca cumartesi günü saat 13:00’te kapanan bu işletmelerin Pazar günü ise tümüyle kapalı olmasına yönelik model üzerinde çalışmalar yürütüldüğü bilgisine ulaştık. Bu modelle ilgili yapılan tüm çalışmaları en kısa sürede sonuca ulaşacağına inanıyor ve destekliyoruz.açıklamasını yaparak,yetkilileri göreve davet ettiler.

MARKETLERE KISITLAMA YOLDA

Ticaret Bakanlığı’nın bakkalları ve üreticileri korumak amacıyla hazırladığı yasa teklifine göre, 1500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara ve cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya satışı yasaklanacak. Zincir marketler pazar günleri saat 11:00’dan önce açılamayacak. Bakkallar ve zincir marketler arasına 200 metre mesafe kuralı getirilecek. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberi

samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL