DIŞ HABERLER GÜNDEM

Zelenski’Ayıp etti! Binlerce Türkü öldüren Terör örgütünü kutladı!

Zelenski’Ayıp etti! Binlerce Türkü öldüren Terör örgütünü kutladı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Oline olarak bağlandığı Yunan Meclisinde binlerce Türkü katleden eli kanlı Filiki Eterya örgütünü övgüler dizdi.bu hareketi Türk Dünya’sında büyük tepkilere neden oldu.

Zelenski son olarak telekonferans yöntemiyle Yunanistan Parlamentosu’na konuştu.

Vladimir Zelenski, “Yunanistan ve Ukrayna arasında da bir Filiki Eterya kurulabilir” ifadelerini kullandı. Katliamları tarihe kazınan Filiki Eterya örgütünü öven sözlerin ardından Yunan Parlamentosu, Zelenski’yi ayakta alkışladı.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta 44 günü aşkın bir süre geride kaldı. Çatışmaların gölgesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin çeşitli ülkeler ve devlet başkanları ile temasları sürüyor.

TÜRKLERİ KATLEDEN ÖRGÜTE GÜZELLEMELER YAPTI

Osmanlı Devleti’ne isyan edip Mora ve Girit’te binlerce Türk’ü vahşice katleden eli kanlı Filiki Eterya örgütünü öven Zelenski, bugün “Yunanistan ve Ukrayna arasında da bir Filiki Eterya kurulabilir” ifadelerini kullandı.

Filiki Eterya’nın Odessa’da kurulduğunu anımsatan Vladimir Zelenski, “Yunan devrimcileri, dün ya bağımsızlık ya da ölüm diyorlardı. Biz de bugün aynısını söylüyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi şimdi de Helenizm’in merkezi olan Odessa tehdit altındadır” şeklinde konuştu.

Filiki Eterya örgütünü öven sözlerin ardından Yunan Parlamentosu, Zelenskiy’i ayakta alkışladı.HABERİN DEVAMI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL