Yaşam

Zeki İnsanlar Zor Arkadaş Buluyor

Zeki İnsanlar Zor Arkadaş Buluyor

Zeki insanların daha az arkadaşı var
Zeki insanların aksine, IQ’su düşük olanların kalabalıklar içinde kendilerini daha mutlu hissettikleri belirlendi. Araştırmaya göre, sosyal ilişkiler arttıkça zeki insanların mutluluğu azalıyor.

İngiltere’deki London School of Economics ve Singapur’daki Singapore Management Üniversitesi tarafından yapılan ortak bir araştırma, zeki insanların mutlu olmak için daha az arkadaşa ihtiyaç duyduğunu ortaya koydu.

Satoshi Kanazawa ve Norman Li liderliğindeki araştırma kapsamında, “Hayatı insanlar için daha yaşanılır kılan ne?” sorusuna yanıt bulmak amacıyla, 18-28 yaş arası 15 bin kişiyle görüşme gerçekleştirildi.

Sonuçları psikoloji dergisi “British Journal of Psychology”de yayımlanan araştırma, iki önemli bulguyu ortaya koydu.

SOSYAL İLİŞKİLERİN ARTMASI MUTLULUĞU NASIL ETKİLİYOR?

Araştırmaya göre nüfus yoğunluğu az olan bölgelerde yaşayan insanlar, kalabalık yerlerde yaşayanlara oranla daha mutlu oluyor. Aynı zamanda, sosyal ilişkiler arttıkça da bazı insanlar kendilerini daha mutlu hissediyor. Ancak araştırma, özellikle zeki insanlar için sosyal ilişkilerde bu durumun geçerli olmadığını ortaya koydu. Zekilerin aksine, IQ’su düşük olanların kalabalıklar içinde kendisini daha mutlu hissettiği belirlendi. Yani diğer bir deyişle, sosyal ilişkiler arttıkça zeki insanların mutluluğu da azalıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL