HUKUK&POLİSİYE

YUNANİSTAN İLE VİZELER KALKIYORMU?

YUNANİSTAN İLE VİZELER KALKIYORMU?

yunan vizesi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kutras, Yunanistan’ın, Türkiye’nin AB üyeliğinde en güçlü destekleyicisi olduğunu belirterek, “Vizenin kaldırılması çalışmalarının başında bulunuyoruz” dedi.

Atina’nın, Ankara’nın uluslararası hukuka saygı ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde AB üyeliğine tam destek verdiğini belirterek, AB’nin önemine değindi.

Türkiye ile Yunanistan arasında iki kez Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) gerçekleştirildiğini hatırlatan Kutras, üçüncü YDSK için çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki sonbaharda gerçekleştirilebileceğini söyledi.

YDSK çalışmalarına değinen Kutras, “Yunanistan bu aşamada AB Dönem Başkanlığı görevini sürdürdüğü için bir hayli yüklüdür. YDSK’nin kurumsal önemi büyüktür ve bu çerçevede imzalanan anlaşmaların uygulanması önemlidir” diye konuştu.

“Vize engelleri aşılacak”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki vize konusuna değinen Sözcü Kutras, “Yunanistan, Türkiye’nin AB üyeliğinde en güçlü destekleyicisidir, bu çerçevede vizenin tam olarak kaldırılması konusu çalışmalarının başında bulunuyoruz. Vize gibi engellerin aşılmasıyla iki ülke halkı daha da yakın gelecek ve bu sadece ekonomi ve turizm alanını değil genel olarak ilişkileri olumlu bir şekilde etkileyeceği kanısındayım. Zaten bazı Ege adalarında uygulanan hızlı vize ile ilgili pilot program şu an uygulamadadır” ifadelerini kullandı.HABERVAKTİM.COM

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL