GENEL

Yerli otomobil dünyayı salladı! Arap ülkelerine inanılmaz çağrı

Yerli otomobil dünyayı salladı! Arap ülkelerine inanılmaz çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOGG 2022, Türkiye’nin yerli otomobili tanıtımı yapıldı. Televizyonların son dakika olarak aktardığı tanıtımda, biri SUV diğeri SEDAN olmak üzere iki otomobil modeli gösterildi.

Herkesin büyük bir heyecanla beklediği yerli otomobil, sosyal medya mecralarını da salladı.

Twitter’ın “World Wide” (Dünya çapında) kategorisinde “#Yerlioto” hashtag’i ile saatlerce birinci sırada yer aldı.

ALMANLAR “YERLİ OTOMOBİL” SKANDALI

Almanya’nın önemli haber sitelerinden Deutsche Welle’nın Türkçe servisi, uzmanların görüşüne yer verdiği bir haberinde, Türkiye’nin yerli otomobilinin dünya pazarlarında dikkat çekecek bir marka olmayacağını iddia etti.

ERDOĞAN’DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı bir görselde, yerli otomobil hakkında bilgi verdi. Erdoğan paylaşımında, “Türkiye’nin otomobili projesindeki teknoloji birikimimiz diğer pek çok sektörün de önünü açacak, ateşleyicisi olacaktır. Avrupa gibi yakın pazarlardan başlayarak tüm dünyada otomobilimizi yollarda gördüğümüz gün hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

FOCUS: POTANSİYELİ MUAZZAM

Focus dergisi yerli otomobil için yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: Üstesinden gelinmesi gereken birçok engel var, ancak yatırımın muazzam bir potansiyeli var.

KATARLI GAZETECİ: ARAP DÜNYASI TÜRKİYE’YE SALDIRMAK YERİNE ONUNLA İTTİFAK KURMALI VE DENEYİMLERİNDEN FAYDALANMALI

Katar’ın ünlü medya yöneticilerinden ve yazarlarından Jaber el Harmi, sosyal medya hesabı Twitter’dan yayınladığı mesajda, Türkiye’nin hali hazırda kendi deniz, hava ve kara askeri araçlarını ürettiğinin, yerli otomobilinde üretimine başlanacağını söyledi ve Arap dünyası bir çağrıda bulundu: “Arap dünyası Türkiye’ye saldırmak yerine onunla ittifak kurmalı ve deneyimlerinden faydalanmalı.”

MANŞETLERİ SÜSLEDİ

İngilizlerin ünlü gazetesi Daily Mail, Alman Blick, Manager Magazin ve teknoloji dünyasındaki haberleriyle dünya çapında yayın yapan Business Insider yerli otomobil haberini manşetlerine taşıdı.

İngiliz haber ajansı Reuters da, yerli otomobil haberini dünyayla paylaştı. Haberde yerli üretime vurgu yapılırken, aracın bazı özelliklerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL