HUKUK&POLİSİYE MERMUR DÜNYASI

YARGITAY KARAR VERDİ: O EVLAT MİRAS ALAMAYACAK!

YARGITAY KARAR VERDİ: O EVLAT MİRAS ALAMAYACAK!

Yargıtay Genel kurulu karar verdi. hayırsız evlat Miras alamayacak.

Yargıtay Milyonları ilgilendiren bir konuda karar verdi.emsal karar gereği,O evlat mirastan yoksun bırakılacak.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, ailesiyle bağlarını koparan, anne ve babasının sağlığıyla ilgilenmeyen, onlara saygı ve sevgi göstermeyen evladın, vasiyetname yoluyla mirastan men edilebileceğine karar verdi. Bu karar, miras hukuku açısından emsal teşkil ediyor.

AİLESİ VASİYET YAZDIRDI

Yurt dışında okuduktan sonra Türkiye’dönen zengin ailenin tek kızı bir çok şirkette üst düzey yönetici olarak çalıştı.bu süre içerisinde ailesiyle ilgilenmedi ailesine bakmadı ailesini uzn süre görmedi.onlara ilgi göstermedi.servet sahibi aile kızlarının bu tutum ve davranışlarını vefasızlık olarak değerlendiren aile kızlarının vefasız olduğu kanısına vararak bir vasiyetname hazırladı kızlarını mirastan yoksun bıraktı.konu son aşama olarak Yargıtay 3.Hukuk dairesine gitti .Mahkeme, davacının, babasının ekonomik ve sosyal durumu sayesinde yurt dışında eğitim gördüğünü, rahat bir yaşam sürdürmesine rağmen ticari hayatta başarılı olamadığı için ailesinden uzaklaştığını belirtti.Davacı, miras bırakan ve öz annesine karşı ziyaret etmeyi, hatırını sormayı bırakmış, ailenin ve toplumun değer yargılarına aykırı hareketlerde bulunmuştur.

Bu nedenlerle Türk Medeni Kanununun 510. maddesinde sayılan koşullar gerçekleşmiştir. Muris de bu nedenlerle davacıyı mirasçılıktan çıkarmıştır. Davalı tarafından mirasçılıktan çıkarma nedeni olarak vasiyetnamesinde belirtilen koşulların doğruluğu kanıtlanmıştır” denilerek davanın reddine karar verilmiştir.bu kara sonrası ailesiyle ilgilenmeyen ailesine bakmayan uzak duran evlat mirastan men edilebilinecek.Haber Dernalem.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL