GENEL

Van’dan bir feryat!

Van’dan  bir feryat!

göç

Açılım süreci ile sadece belli kesimleri muhatap alan ve PKK ile masaya oturan devlet, birçok kesimi ise telafisi mümkün olmayacak şekilde ihmal ediyor. Bu nedenle Van’da yaşayan ve çoğunlukla koruculuk yapan Kırgız Türkleri ‘ihmal’ nedeniyle bölgeden göç

TÜRKİYE VATANIMIZ
Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kenan Aytaç, Başyazarımız Muharrem Bayraktar’a gönderdiği mektupta, 1978’de Afganistan’dan çıkarak Türkiye’ye iltica etmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, “1982 yılında Türkiye’ye geldik. 1987 yılında Van-Erciş’e taşındık. 30 senedir PKK ile mücadelede ön saflarda yer aldık. Türkiye’yi vatanımız bildik, vatanımız için kanımızı verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

TAŞINIYORUZ
Şuan köyümüzde köy koruculuğundan başka her hangi bir geçim kaynakları olmadığını dile getiren Aytaç, “Hayvancılık yapılması için yaylacılık olması şarttır. Tarım ile uğraşmak için ise toprak ve ciddi bir bilgi gerekmektedir, fakat bizde ikisi de yoktur. Etrafımızdan ciddi bir psikolojik baskı da vardır. Bu nedenlerle köyümüzde halkın büyük bölümü büyük illere ve Kırgızistan’a taşınmaya başlamıştır” şeklinde konuştu.

Muharrem Bayraktar’ın köşe yazısı…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL