GENEL

UZMAN ÇAVUŞLARIN ŞARTLARI DEĞİŞİYOR

UZMAN ÇAVUŞLARIN ŞARTLARI DEĞİŞİYOR

uzman

Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanser, tüberküloz, kronik böbrek yetmezliği gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlar, 3 yılı geçmemek şartıyla tedavi, istirahat ve hava değişimine tabi tutulabilecek.

Buna göre, kanser, tüberküloz, kronik böbrek yetmezliği ile ruh ve sinir hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalanan uzman erbaşlar, sağlık kurulları raporlarında gösterilecek lüzum üzerine, üç yılı geçmemek şartıyla tedavi, istirahat veya hava değişimine tabi tutulabilecek ve bunların da kurumla ilişiği kesilmeyecek.

Uzman erbaşlardan kendisi, eşi ve çocukları ile bakmakla yükümlü olduğu aynı çatı altında yaşayan anne ve babası için aldığı atamaya esas sağlık raporlarında belirli uzmanların bulunduğu garnizonlara atanmaları gerektiği belirtilenler, askeri hastaneler ile diğer kamu sağlık kurumlarındaki uzmanlardan da istifade edebileceği göz önüne alınarak atanacak.

Atanma emrini tebellüğ eden personel, kendisi, eşi, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ile bakmakla yükümlü olduğu aynı çatı altında yaşayan anne ve babası için bulunduğu yere en yakın ve tam teşekküllü askeri hastaneden alacağı “hayati önemi haizdir, tedaviden yararlanır” kayıtlı veya belirli uzmanları bulunan, hastalığının tedavi edileceği sağlık kuruluşları ile iklim, yer ve tedavi koşullarını öngören sağlık kurulu raporlarının yetkili makamlarla tasdik şekline göre bir yıl için bulunduğu garnizonda bırakılacak veya ataması sağlık raporunun uygun gördüğü garnizona yapılacak.

İkinci yıl aynı mazereti ileri sürenlerin atanmalarının 1 yıl daha ertelenebilmesi için, ilgili hastaneden aynı nitelikte sağlık kurulu raporu almaları gerekecek.

Ömür boyu gözetim altında bulunmayı gerektiren ve sürekli tedavi ile yaşamın sürdürülebildiği görme ile bedeni ve zihinsel spastik engellilik hali, kalıtsal yollarla geçen Akdeniz Anemisi gibi hastalıklarla, benzer nitelikte kabul edilen diğer hastalıklar için atamaların ertelenmesinde süre şartı aranmayacak.

Uzman erbaşa, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar izin verilebilecek.haberhergun.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL