HABER

UTANÇ YILI “12 EYÜL 1980”

UTANÇ YILI “12 EYÜL 1980”

12 eylul

Bugün tarihe kara bir leke olarak düşen 12 eylül’un yıldönümü.

12 Eylül 1980 tarihinde ,Ordu ülkede sag sol çatışmaları nedeniyle oluşan kaos! durumunu bahane ederek ordunun yönetime el koyduğu,12 Eylül 1980 tarihinin yıl dönümüdür.

Bilindiği gibi 12 Eylül tarihinde ordu yönetime el koymuş tüm ülkede sıkı yönetim ilan etmişti. Milli güvenlik konseyi anayasayı rafa kaldırarak kendi kurallarını koymuş,darbe süresince 10 binlerce sag ve sol görüşlü genç tutuklanarak hapisanelere gönderilmişti.İhtilal sürecinde 10,larca genç idama mahkum edilmişti.BUnlardan 17 Yaşındaki; Erdal Eren hukuksuz idam edilmesiyle tarihe geçerken.Binlerce geçte işkence görmüş,Hüseyin Kurumahmudoğlu Mamak zindanlarında Namaz kıldığı için öldürüldüğü iddia edilmişti.Darbenin lideri,Kenan Evren,”Netekim”kelimesiyle espiri konusu olurken,söylediği,”Bir Sağdan Bir soldan” sözleriyle Hala adalet anlayışı, sorgulanmaktadır.Bu dönemde özellikle,”ÜLKÜCÜ Milliyetçi” geçlerin dayanılmaz işkencelere tabi tutuldukları iddia edilmektedir.12 Eylül’le ilgili yaralar hala kanamaya devam ediyor.12 Elül’ü yapanlar hakkında, her ne kadar yargılama girişimi yapılmış olsada, Kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir netice alınamamıştır.12 Eylül’ün sonuçlarını,irdeliyen bağımsız kaynaklar,12 Eylül’de en büyük darbeyi,Ülkücü hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi,MHP’nin aldığını söylemektedirler.O dönemde,idama mahkum edilen,Mustafa Pehlivanoğlu’nun anne babasına yazdığı mektup dillere destandır.Öyleki; Tayyip Erdoğan’nın bir toplantıda, bu mektubu ağlayarak okuması akıllardan çıkacak gibi değildir.DerinalemHaber..

ÜLKÜCÜ: Mustafa Pehlivanolünun mektubu aşağıdaki gibidir.

Mustafa Pehlivanoğlu’nun İdamından Önce Anasına ve Babasına Yazdığı Mektup

Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkinizi helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkin ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah’ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah’ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah’tan bulsunlar. Sunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır.

Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkim varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.

Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah’ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.

Oğlunuz Mustafa

7 Ekim 1980

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL