DIŞ HABERLER

ÜNYE’DE BİR UĞANDA’LI

ÜNYE’DE BİR UĞANDA’LI

uganda

Uganda Cumhuriyeti Büyükelçisi Johnson Agora Olwa, Uganda ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin kurulması için çalıştığını söyledi.
Uganda Cumhuriyeti Büyükelçisi Johnson Agora Olwa, Ünye İş Adamları Derneği’nin(ÜNİŞAD) konuğu olarak Ordu’nun Ünye ilçesine geldi. ÜNİŞAD Başkanı Musa Tapçı, “Bizler gelecekte global ekonomide biz de varız demek istiyorsak uzak pazarları fırsat pazarlara çevirmeliyiz. İnşallah bu görüşme iki ülkenin potansiyelin algılanmasını hızlandıracak, karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesinde bir dönüm noktası olacaktır” dedi.
Büyükelçi Johnson Agora Olwa ise iki ülke arasında iyi ilişkilerin kurulması için çalıştığını belirterek, “Hemen hemen bir sene içinde Türkiye’nin her yerini gezdim. Uganda’dan çok Türkiye’yi daha iyi biliyorum. Uganda ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin kurulması için buradayım, bunun için çalışıyorum. Yine Uganda ile Türkiye’nin iki kardeş ülke olması için çalışıyorum. İki ülke arasında fikirlerin gelişmesi için çok büyük fırsatlar var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL