SİYASET HABER'LERİ

ÜLKÜ OCAKLARINDAN GÜNEY VE DOĞUANADOLU ÇIKARTMASI

ÜLKÜ OCAKLARINDAN GÜNEY VE DOĞUANADOLU ÇIKARTMASI

ÜLKÜ

“Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı bu coğrafyayı bölücü teröre terk etmeyeceğimizi herkes bilmelidir.”
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretleri kapsamında Siirt, Bitlis ve Muş’u ziyaret etti.

İlk olarak Siirt Ülkü Ocakları’na gelen Genel Başkanımız ocaklı gençlerle değerlendirme toplantısı yaptı. Ocak ziyaretleri sonrası Veysel Karani ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin türbelerini ziyaret ederek dua etti. Tillo Kalesi’ne de giden Genel Başkanımız daha sonra Siirt’ten ayrıldı. Programına Bitlis ile devam eden Kılavuz, Bitlis Ülkü Ocakları’nı ziyaretinin ardından Eyüp Sultan Hazretleri’nin kardeşi Feyzullah Ensari Hazretleri’nin Bitlis’te bulunan türbesini ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Bitlis Tatvan’da bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit edilen MHP’nin Bitlis Belediye Encümeni adayı Tillo Uçak’ı da kabri başında dualarla yad etti. Sonrasında ailesine taziye ziyaretlerinde bulundu.

Akabinde Muş Ülkü Ocakları’nı ziyaret eden Genel Başkanımız ülküdaşlarımızla sohbet etti sonrasında MHP Muş İl Başkanı Şükrü Demir ile değerlendirmelerde bulundu. Malazgirt zaferinin 935. Yılında Muş Ülkü Ocakları tarafından verilen Kuran Bayrak takdimi Genel Başkanımızın geçmiş yıllarda Ocak başkanlığı yapmış Yılmaz Menteşe’ye Kuran ve bayrak vermesi ile tamamlandı.
Ziyaret ettiği illerde Ülküdaşlarımızla görüşmeler yapan Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Ocak ziyaretlerinin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlarımız ve esnafla da bir araya geldi. Ocaklarımızda gerçekleştirdiği istişare toplantılarında konuşmalar yapan Genel Başkan Kılavuz “Ülkemizde bir kardeş kavgası başlatılmak, tıpkı Arap baharı misali bir hava yaratılarak parçalanmamızı kolaylaştırmak adına şer odakları tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımız öz vatanlarından koparılmaya, bin yıldır kardeşçe yaşadığı insanlardan ayrıştırılmaya çalışılmaktadır. Mevcut siyasal iktidarın temsilcileri gözleri görmez, kulakları duymaz bir tavır içerisinde bölgeyi terör örgütünün hakimiyetine terk ederek insanlarımızı sahipsiz bırakmaktadır. Örgüt karşısında savunmasız kalan vatandaşlarımız baskıya uğrayarak ya örgütten taraf olmaya zorlanmakta ya da ölümle tehdit edilmektedir. Ülkü Ocakları olarak burada doğruları anlatmaya çalışan, farkındalık yaratmak adına çalışmalar yürüten Ülküdaşlarımız da baskı ve tehditlerle yıldırılmak istenmektedir. Ocaklarımızı provoke etmeye yönelik hadiseler yaşanmaktadır. Sizler kumandası belli olmayan, sizi kavganın için çekmeye çalışan bu zihniyetlere asla fırsat vermeyeceksiniz. Etle tırnak gibi olduğumuz vatandaşlarımızla birliğimiz ve beraberliğimizin korunması adına her türlü çalışmayı yapacaksınız. Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu fetih hareketine bugün doğu illerimizin bulunduğu coğrafyadan başladığını unutmamalıyız. Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı bu coğrafyayı bölücü teröre terk etmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Ülkü Ocakları vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin bin yıllık kardeşliğinin teminatıdır. Dolayısıyla sırtımızdaki yük ağır sorumluluğumuz fazladır. Bu bilinçle hareket edecek, meşru zeminlerden asla ayrılmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Barış, açılım gibi çeşitli süslü laflarla kamuoyuna sunulan ihanet projesi hakkında da görüşlerini dile getiren Genel Başkanımız Olcay Kılavuz “Açılım dış güçlerin isteğiyle hayata geçirilmiş, menşei malum odaklar olan bir ihanet projesidir. Türk Milleti’nin mensupları arasında hiçbir ikilik veya ayrım olmamasına karşın suni gündemler yaratılarak birbirimize düşmemiz amaçlanmaktadır. Sürecin son dönemdeki adı olan barış ancak iki düşman arasında yapılabilir. Ancak biz tarihimizden bugüne düşman olmamışız. Bu neyin barışıdır? Kimin tezgahıdır. Bizim atalarımız Anadolu Coğrafyasında pek çok savaşta omuz omuza şehadet şerbetini içmiştir. Oynanan oyunun farkındayız. Kapı kapı dolaşarak bu tiyatroyu halkımıza anlatacağız.” Dedi.

Eğitim ve öğretimin önemine de vurgu yapan Kılavuz “Ülkü Ocakları’nın kuruluş felsefesi eğitim faaliyetleri yürütmek, en büyük hazinemiz olan gençlerimizin doğru bir şekilde yetişmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle eğitim alanında pek çok proje hayata geçirilmiş olup, yenilerine ilişkin AR-GE çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir. Sizler de bu ülkenin tek umudur, geleceğimizin iftihar vesikası olarak eğitiminize önem vermelisiniz. Ortaöğretim başlamak üzere Türk Milliyetçiliği fikriyatına ilişkin Ocaklarımızda aldığınız eğitimin aynı sıra pozitif ve sosyal bilimler manasında da çalışmalar yürütmeli; lisans eğitimi hatta mümkünse yüksek lisans ve akademik kariyer yapmayı hedeflemelisiniz. Bizim yetişmiş, eksik olduğumuz alanlarda sorunlarımıza çözüm bulabilecek nitelik bireylere ihtiyacımız vardır. Sokakların karanlığında asla kurtuluş yoktur. Ülkü Ocakları sosyal maliyeti en büyük harekettir. Bugüne kadar binlerce şehidimiz ve gazimiz mevcuttur. Gerekirse yine vermekten asla geri durulmayacaktır. Ancak Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in de defaatle belirttiği üzere kaybedecek bir insanımız dahi yoktur. Sizler geleceğin Lider Ülke Türkiye’sinin mimarları olacak Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye’yi yeniden inşa etme” idealini ve ülküsü gerçekleştirecek olan Ülkücülersiniz. Provokasyonlara gelmeden, ilim yuvaları olan okullarımızı terör bataklığına çevirmeye çalışanlara fırsat vermeden eğitiminizi tamamlayacaksınız. Onun dışındaki her türlü iş kolluk kuvvetlerinin ve devlet yetkililerinin görev alanına girmektedir. Hepinize inanıyor, güveniyorum. Gözlerinizi ışıktan yüksek mücadele azmi ve kararlılığına sahip olduğunuzu görüyor, gücünüzden güç alıyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. ky:benguturk.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL