GENEL

ÜLKÜ OCAKLARINDAN 1071 KUR’AN VE BAYRAK

ÜLKÜ OCAKLARINDAN 1071 KUR’AN VE BAYRAK

ÜLKÜ

Muş Ülkü Ocakları Türklere Anadolu’nun kapılarının açılmasına vesile olan 1071 Malazgirt Zaferini ve Sultan Alparslan’ın büyük zaferinin yıl dönümünde, 1071 Kur-an ve Bayrağımızı 1071 aile ile buluşturma hedefiyle bir çalışma başlattı.

Muş Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Yılmaz yaptığı açıklamada “Resulullah (SAV) bir hadisinde şöyle buyuruyor. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bizlerde Resulullah’ın bu hadisinden yola çıkarak Muş Ülkü Ocakları olarak “1071 Malazgirt Zaferi” anısına “1071 eve 1071 Kur’an ve 1071 bayrak” dağıtmaya karar verdik.” dedi

Kur’an ve Türk Bayrağı dağıtmalarının önemine de vurgu yapan Yılmaz “Kur’an Dünya üzerinde yaşayan tüm ,slam aleminin tek ve ortak kitabıdır. Tüm İslam alemi Kur’an-ı Kerim’in emirleri doğrultusunda hareket ettiği müddetçe birleşir ve birlikteliği daim olur. Dileğimiz dağıtacağımız Kur’an-ı Kerimlerin okunmasıdır ve duvarlara süs niyetine asılmamasıdır. Esas amacımız Kur’an-ı Kerim’in anlayarak okunması ve içindeki buyrukların güncel hayata uygulanmasıdır. 1071′den bu yana Sultan Alparslan’ın bu toprakları almasıyla birlikte Türk milleti buraları kesin olarak vatan edinmiştir. Malazgirt Savaşı’nda bu topraklar ve bu kutsal din için omuz omuza mücadele etmiş ve zafere ulaşarak haçlıların bu dini yok etmesini önleyerek zafere milletçe ulaşmışlardır. Yani tek millet olarak ruhumuzu ortaya koyduk. Bunu hatırlatmak için 1071 eve Türk bayrağı dağıtacağız. Kur-an ve Bayrak dağıtımına öncelikle İl protokolü ile başlayıp, 26 Ağustos’ tan itibaren Bayanlar birimi ile birlikte her gece 10-15 evi dolaşarak hemşerilerimize kutsal emanetlerimizi ulaştıracağız.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL