BİLİM&TEKNİK

Türkiye’den müthiş ‘yapay zeka’ hamlesi

Türkiye’den müthiş ‘yapay zeka’ hamlesi

Varank, Yapay Zeka Enstitüsünü kurduklarını anlatarak, “Hızla gelişen yapay zeka tabanlı teknolojilerinin dünya ekonomisine yıllık etkisinin, 2030’da 15 trilyon doların üzerinde olacağı öngörülüyor. Ülkemizin bu alandan hak ettiği payı almasını sağlayacağız.” dedi.

 

 

Enstitünün yapay zeka alanındaki projelere öncülük edeceğini belirten Varank, verinin yönetimi, korunması ve yayımı gibi konularda standartların oluşturulmasına katkı sunacağını dile getirdi.

‘AÇIK KODLAMAYI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’

Varank, teknoloji şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlarla Açık Kaynak Platformu inisiyatifini başlattıklarını hatırlatarak, “Yazılımcı ekosistemini geliştirmeyi, ülkemizde üretilen yazılımların niteliğini artırmayı ve açık kaynak kodlamayı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Yerli açık kaynak çözümleri geliştirerek dışa bağımlılığı azaltacak, mali tasarrufları artıracak ve olası siber güvenlik sorunlarını bertaraf edeceğiz.” ifadesini kullandı.

TÜBA Fuat Sezgin Ödülleri’ni ihdas ettiklerini ve başvuru değerlendirme sürecini tamamladıklarını aktaran Varank, tüm kategorilerde ödül kazananları aralık ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin 14 milyar 257 milyon 291 bin lira olduğunu kaydetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL