DIŞ HABERLER GÜNDEM

TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDA ÖNEMLİ ZİRVE!İLK AŞAMA ÇÖZÜLDÜ!

TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDA ÖNEMLİ ZİRVE!İLK AŞAMA ÇÖZÜLDÜ!

Rusya ve Türkiye arasında “gıda krizinin çözümüne” ilişkin yapılan krıtik toplantıda ilk sonuçlar umut verici.

Tahıl yüklü gemilerin Ukrayna’dan çıkışı için yürütülen ‘kırmızı hat diplomasisi’ kapsamında Türk ve Rus askeri heyetleri Moskova’da görüştü. Toplantının olumlu geçtiği bildirildi. Görüşme ilk somut sonucunu verdi, Türk kuru yük gemisi Ukrayna’dan ayrıldı.

Gıda krizinin çözümü ve Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin tahliyesine yönelik Türk ve Rus askeri heyetleri arasında dün yapılan toplantıda, “Sorunun çözümüne yönelik Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM heyetlerinin görüşmesi anlayışı”nın oluştuğu öğrenildi.

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı kaynaklı “gıda krizinin” çözümü için başlattığı diplomatik girişimler ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasında yürütülen “kırmızı hat diplomasisi” olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Bu kapsamda gıda krizinin çözülmesi, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü ticari gemilerin tahliyesi, Borispol Havalimanı’nda kalan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakların Türkiye’ye emniyetle ulaşımı gibi konuları ele almak üzere Milli Savunma Bakanlığından bir askeri heyet dün Rusya’ya gitti.

HAERİN DEVAMI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL