GENEL

Türkiye kime yardım ediyor?

Türkiye kime yardım ediyor?

kobani

IŞİD, Musul ve Kerkük’e saldırdığında Barzani’ye el altından silah gönderen Türkiye, şimdi de Kobani’ye yerleşmesi için yardım ediyor. Suriye’nin Kobani bölgesinde baş döndürücü hızla taşlar yerinden oynatılıyor

ABD NEDEN DEVRE YAPTI?

Rojava bölgesindeki üç kanton kaderine terk edildi. Ta ki Kobani’deki sivil Kürtler, IŞİD’den kaçarak tamamen orayı terk edene kadar… Bundan sonra sahneye Barzani’nin Peşmergeleri çıktı. ABD, Pazar akşamından itibaren 16 Eylül’den beri görmediği Kobani’ye havadan silah ve ilaç yardımına başladı; hatta Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoglu, Peşmergenin Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını beyan etti. Orada üç kanton kurup özerklik ilan eden Alevi Kürtlere süratle ‘dur’ denilmiştir.

HEDEF TÜRKİYE

Bir yandan da Türkiye için yazılmış bir senaryo var ve o da adım adım sahneleniyor. İncirlik Üssü’nün kullanımı için devam eden pazarlıklar sürerken, Washington yönetimi, Ermeni soykırımını temsil ettiği iddia edilen ‘halı’yı geçen hafta aniden sergilemeye karar vermişti. Bölgede taşlar yerinden oynarken, ülkemiz, Ermeni kartıyla bu sefer de Yahudi Kürt devleti için piyon olarak kullanılmaktadır.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın köşe yazısının devamı…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL