BİLİM&TEKNİK

TÜRKİYE ASIL SIÇRAMAYI,ALTIN’DA YAPABİLİR!

TÜRKİYE ASIL SIÇRAMAYI,ALTIN’DA YAPABİLİR!

Karadeniz Zonguldak açıklarında,320 milyar metreküp doğalgazın keşfedilmesinin diğer sektörleri de olumlu yönde etkileyeceğini belirten Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, ‘Türkiye asıl büyük sürprizi önümüzdeki yıllarda altın madenciliği alanında yapabilir. Yer altı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırırsak Türkiye küresel güç haline gelebilir.’ dedi.

Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz keşfi için emeği geçen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının mühendislerine, çalışanlarına teşekkür etti.

Diğer kaynaklar için önemli rol oynayacak

Kimsenin bu başarıyı küçümsemeye hakkının olmadığını belirten Yücel, bu keşfin Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltacağını söyledi. Doğalgaz keşfinin ülkedeki diğer yeraltı kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasında önemli rol oynayacağını belirten Yücel, keşfin maden sektörünü de önemli derece etkileyeceğini ifade etti.

“TÜRKİYE ASIL SIÇRAMAYI ALTIN MADENİNDE YAPABİLİR”

Yücel, bu keşiften itibaren yeraltı kaynaklarının keşfedilmesi için madencilik faaliyetlerine hız vereceğini belirterek, “Bu müjdeli haber altın üreticileri olarak bizim de çalışma, azim ve kararlılığımızı artırdı. Türkiye asıl büyük sürprizi önümüzdeki yıllarda altın madenciliği alanında yapabilir. Yer altı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırırsak Türkiye küresel güç haline gelebilir” dedi.

KURTULUŞ MADENLERİ ÇIKARMAKTA!

Türkiye’nin kurtuluşunun yer altı kaynaklarından geçtiğine dikkat çeken Yücel, ülkemizin madencilik alanında yıllık 25 milyar dolar, enerjide ise 40 milyar dolar dışa bağımlı olduğunu belirterek, bu yükten kurtulunması durumunda Türkiye’nin küresel güç haline geleceğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL