GENEL

TÜRK KIZILAYI BOSNA HERSEK’TE

TÜRK KIZILAYI BOSNA HERSEK’TE

bosna

Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketi sonrası harekete geçen Türk Kızılayı’nın acil durum yardım malzemelerini taşıyan ilk TIR’ı, selden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Brçko kentine ulaştı

Sele teslim olan Bosna’ya yardım elini uzatan Türk Kızılay’ı, bölgedeki çalışmalarına devem ediyor. Afetzedelerin ihtiyaçları konusunda ilk günden bu yana temaslarını sürdüren ve Türkiye’den ilk etapta 2 bin 250 adet battaniye ve 450 adet mutfak setini bölgeye ulaştırdı. Yardım malzemelerinin oluşturulan koordinasyon merkezi ile ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştırılacağı kaydedildi. Kızılay’dan yapılan açıklamada, bölgeye kısa süre sonra ulaşması beklenen hijyen malzemesi, bebek bezi ve benzeri ihtiyaç malzemelerini de selden en çok etkilenen bölgelerde dağıtacak.
Türkiye’den ilk etapta gönderilen yardım malzemeleri ülkenin kuzey sınırına yakın olan Brçko Özerk Bölgesine ulaştı. Bölgeye ilk etapta sevk edilen yardımların en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyleyen yetkililer, evlerindeki eşyaları kullanılamaz hale gelen selzedelere eşya yardımı konusunda da çalışma yürütüldüğünü belirtti.

2 bin 500 battaniye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL