GENEL YAŞAM

TURAN YOLU HAYALİ GERÇEK OLUYOR!

TURAN YOLU HAYALİ GERÇEK OLUYOR!

Türk Dünya’sını bir birine bağlayacak,Turan yolu projesi hayata geçiriliyor

samsunhaberci.com-Karabağ zaferi, Türkiye ile Asya arasında yeni bir koridor doğurdu. Turan Yolu, 1.1 trilyon dolarlık ekonomiye sahip Türkçe konuşan devletleri birbirine bağlayacak. 15 milyar dolarlık ticaretin yolu açılacak.

Türkiye ile Asya ve Türk Cumhuriyetleri’ni birbirine bağlaması planlanan Turan Yolu’nda sona gelindi. Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarını Ermenistan’dan geri almasıyla gündeme gelen Zengezur Koridoru, Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri’ni direkt birbirine bağlayacak. Gurcistan ve İran üzerinden yapılan geçişler ve buradaki kısıtlamalar son bulacak.

SINIRSIZ TİCARET DÖNEMİ BAŞLAR

Bu yolla birlikte bir anlamda sınırsız ticaret dönemi başlayacak. Türkiye, yeni yol ve bağlantıların açılmasının olumlu etkileri olacağından hareketle Azerbaycan’ın batı bölgelerinde ülke ile birlikte yoğun bir inşaa faaliyeti sürdürüyor. Hattın bu yıl açılması planlanıyor. Koridorun fonksiyonel hâle gelmesiyle Güney Kafkasya’da ekonomik işbirliği tesis edilebilecek.

Zengezur, gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) toplamı 1.1 trilyon dolar olan Türkçe konuşan devletleri de birbirine bağlayacak proje olarak öne çıkıyor. Türkiye ile Azerbaycan’ın ticaret hacmi 4.5 milyar dolar civarında seyrediyor. Hedef ise 15 milyar dolar. Koridorla Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine kesintisiz olarak karadan ulaşım sağlanabilecek.Haberin Devamı..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL