BİLİM&TEKNİK

TTB’NİN “TURKOVAC YALANI” ÇABUK SÖNDÜ!

TTB’NİN “TURKOVAC YALANI” ÇABUK SÖNDÜ!

Türk Tabipler birliğinin “Milli aşı” için”TURKOVAC AŞI DEĞİL,BİR S0LÜSYONDUR” dur yalanı çabuk söndü!

Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin yerli aşıya karşı ‘Aşı değil solüsyon’ kampanyası başlatmıştı. TTB’nin yalanı TURKOVAC’ın verilerini açıklamasıyla 3 gün sürmedi.

Yerli aşı Turkovac’ın kullanıma sunulmasının ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi “aşı değil solüsyon” kampanyasını başlatmıştı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) acil kullanım onayı verdiği Turkovac aşısının Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 çalışmalarının olmadığını öne sürmüştü. Bulut, “Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” diye konuştu.

CHP VE HDP’DE BU YALANA DAHİL OLMUŞTU: SIVIDAN FARKI YOK

CHP de bu kampanyaya dahil olmuştu. CHP Milletvekili Murat Emir “Bilimsel olarak şu anda herhangi bir sıvıdan maalesef farkı yok” dedi. HDP milletvekili Züleyha Gülüm ise, TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesinde Acil Kullanım Onayı’nın bilimsel özgürlüğü ve yönetsel özerkliği olmayan Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu tarafından verilmesinin bilimsel çekincelere yol açacak nitelikte olduğunu öne sürmüştü.HABERİN DETAYI İÇİN GİDİN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL