GENEL

Televizyon Frekansları değişti

Televizyon Frekansları değişti

TV’lerin frekansları değişti
14 Temmuz 2014 00:06 tsi
TV’lerin frekansları değişti Televizyon yayınlarında frekans değişikliği yapılacak. Frekans aktarımının ardından TKGS ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik güncelleyecek, kendini güncelleyemeyen uydu alıcıları için kullanıcıların şebeke taraması yapması gerekiyor

Televizyon ve radyo yayınlarında frekans değişikliği yapılacak. Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ’den alınan bilgiye göre, şubat ayı ortalarında uzaya gönderilen ve yörünge testleri tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusunun, Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla hizmet vermeye başlaması nedeniyle bu gece uydulardaki televizyon ve radyo yayınlarında frekans değişikliği gerçekleştirilecek. İki yıl sonra ömrü tamamlanacak Türksat 2A haberleşme uydusunun üzerindeki yayınların Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılması nedeniyle bu gece frekans aktarımına gidilecek.

Ayarlar nasıl yapılacak?
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek olmuyor. Frekans aktarımının ardından Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Ancak, sinyal alamadığında siyah beyaz parazitler şeklinde ekrana gelen ve halk arasında “karıncalı” şeklinde tabir edilen görüntüyü alanların uydu alıcıları için şebeke taraması yapması gerekecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL