GENEL

Tekkeköy Fakülte İstiyor

Tekkeköy Fakülte İstiyor

Samsun’un sanayi ilçesi,Tekkeköy Fakülte istiyor.

Samsun ve Tekkeköy ekonomisine büyük katkı sağlayacak dev projelerden birisi olan “Lojistik Köy” projesinin yapım çalışmalarının başlaması ile ilçenin fakülte gerekliliği katlandı.

İlçeye ekonomik anlamda büyük kazanç sağlayacak bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan Lojistik Köy projesinin Tekkeköy sınırları içerisinde vücut bulmasının ilçenin olmazsa olmazı olan fakülte gerekliliğini ortaya koyduğunu dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “ilçemiz çok önemli dev bir yatırıma daha ev sahipliği yapıyor. İlçemiz Aşağıçinik Mahall?si’nde 680 dönümlük arazi üzerine yapım çalışmalarına başlanılan Lojistik Köy, 43 milyon 586 bin 795 euroya mal olacak. Bu yatırımın tamamlanması ile Tekkeköy bölgenin lojistik üssü haline gelecek.

Tekkeköy bölgenin lojistik üssü oluyor
Tekkeköy 8 Bin 500 kişilik kapalı spor salonu, Samsunspor stadyumu, Uluslararası fuar ve kongre merkezi, bilim ve teknoloji merkezi gibi devasa yatırımların yanında şimdide Lojistik köy projesini sınırlarına kazandırdı. Bu dev tesisler ilçenin çehresini değiştirir iken aynı zamanda da büyük kitlelerin ilçeye gelmesine yol açıyor. Binlerce insanın ilçeye girmesi hareketliliğe ve ekonomik alanda bir kazanca dönüşecek. 10 Ekim 2016 tarihinde hafif raylı sisteminde ilçeye gelmesiyle bu hareketlilik daha da artacak. Samsun ile ulaşımı daha da kolay ve keyifli bir hal alacak.

Tekkeköy’de fakülte için çalışma başlatıldı
Ulusal ve uluslararası öneme sahip olan ve Tekkkeköy’ü lojistik üs haline getirecek Lojiktik köy aynı zamanda ilçeye bir fakülte kurulması gereklililiğini arttırıyor diyen Başkan Togar ‘Lojistik köy ile ilgili bir fakültenin kurulması bir birini tamamlayacak iki parçanın yarısı durumunda. Bu kadar büyük bir yatırımın olmassa olmazı bize göre bir fakültedir.Bizler özellikle yapmış olduğumuz görüşmelerde, istişarelerde ve toplantılarda neden ilçemize bir fakülte kurulmasın sorusuna yanıt aradık. Yıllardır ilçemiz bir fakültenin kurulması için çok uğraş verdi. Artık tüm sivil toplum örgütleri, muhtarlar, yediden yetmişyediye tüm vatandaşlar top yekün fakülte kurulması için harekete geçti. Her türlü alt yapıya sahip ilçemize bir fakülte açılması için hiç bir engel kalmadı. Özellikle lojistik köyün ilçemizde yeralması lojistik ile ilgili bir fakülte kurulması ihtimalini kat kat arttırdı.

Fakültenin yurdu hazır
İlçe merkezinde bulunan Belediye hizmet binasının taşınıp, boşaltılması durumunda yurt olacağını söyleyen başkan Togar ‘yeni yapılan hizmet binamıza taşınmamız durumunda boşaltacağımız belediye hizmet binamızı yurt haline getireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç binanın yurt olması için gerekli talimatları geçtiğimiz günlerde vermişti. Kredi yurtlar kurumu müdürü ve yetkilileri gerekli incelemeleri yaptı. Taşınmamız durumunda binamız atıl durumda kalmayacak 120 kişi kapasiteli öğrenci yurdu alacak. Aynı zamanda 120 öğrencinin ilçede konaklaması ve fakültenin kurulması ile öğrencilerin haareketliliği ilçeye ekonomik bir kazanç sağlayacak. Böylelikle ilçenin geliri de artacak’ diye konuştu.ky:dengegazetesi.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL