SİYASET HABER'LERİ

Tansu Çiller: Bu Masa Millete İhanettir.!

Tansu Çiller: Bu Masa Millete İhanettir.!

Tansu Çiller Kurulan altılı masa “Millete ihanettir.”bu millet Koalisyonlardan çok çekti!

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, parlamenter sistemi geri getirme vaadiyle yuvarlak masa etrafına toplanan Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarda bulundu ‘Bunu gençlerin, milletin önüne umut diye sunmak ihanettir’ dedi.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yuvarlak masa etrafında bir araya gelen 6 muhalefet partisinin parlamenter sisteme dönüş önerisini değerlendiren Çiller, parlamenter sistemin millete umut olamayacağını söyledi. Parlamenter sistemde ortaya çıkan koalisyon tabloları yüzünden Türkiye’nin yönetilemediğini vurgulayan Çiller, “Türkiye tekrar koalisyonlara emanet edilmemeli. Bu koalisyonların nelere mal olacağını yaşayarak gören birisiyim” dedi. Çiller açıklamalarına şöyle devam etti:

KOALİSYONLAR DARBELERİN ÜRÜNÜ

“Benim en büyük endişem parlamenter sistemde koalisyonlara geri dönmek. Bunu sadece yaşadığım için söylemiyorum, rakamlar da bu endişemi destekliyor. Koalisyonlar genelde bir önceki darbelerin ürünü oluyor. Tarihe bakıyorsunuz, Adnan Menderes 10 yıl boyunca çok iyi bir performans gösteriyor. ondan sonra Süleyman Demirel geliyor, o da iyi bir performans sergiliyor. Ama ne yapılıyor, biri idam ediliyor, diğeri cezaevine yollanıyor, merkez sağ yok ediliyor. Ve her kesintiden sonra koalisyonlar ortaya çıkıyor.”HABERİN DEVAMI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL