GENEL

Sinan Oğan İzmir’i Salladı !

Sinan Oğan İzmir’i Salladı !

Sinan Oğan, İzmir programına Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun kabrini ziyaret ederek başladı. Kabir ziyaretinin ardından Sinan Oğan’ın Belkahve’ye gelmesiyle dualar eşliğinde kurban kesilirken daha sonra İzmirliler, Oğan’a yüzlerce araçlık konvoyla toplantının yapılacağı otele kadar eşlik etti. Hilton Oteli’nin en büyük salonunda halka açık olarak düzenlenen “Büyük İzmir Buluşması”nda vatandaşların salona sığmadığı görüldü. Oğan, hem kurultay süreci hem de son dönemlerde ülke genelinde artan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oğan’ın konuşması birçok defa katılımcıların alkışları sloganlarıyla bölündü. Salon, uzun süre “Başbakan Sinan” sloganlarıyla inledi. Çağrı Türkeş’in salona girişinde ise “Başbuğ Türkeş” sloganları atıldı.
“Sokaklar Bomboş Ama İzmir’in En Büyük Salonu Ülkücülerle Dolup Taşıyor”
Sinan Oğan, konuşmasının başında artan terör olaylarına yönelik açıklamalarda bulundu. Ülkenin yönetilemediği bir dönemde MHP’yi iktidara taşıyacak projeleri anlatmak yerine Türkiye’nin içinde bulunduğu durumunu anlatma mecburiyetinin hasıl olduğunu ifade eden Oğan, “Bundan iki sene önce teröristlerle kucaklaşan bir Türkiye manzarası vardı önümüzde. Üç sene önce teröriste ‘sayın’ denilen bir Meclis vardı Türkiye’de. Şimdi Türkiye’nin dört bir yanında canlı bombalar dolaşıyor. Türkiye’nin bir bölgesi adeta kurtarılmış bölge gibi lanse ediliyor. Bu hendekler kazılırken bu devlet neredeydi? Bu hendekler kazılırken bu devleti yönetenler neredeydi? Biz uyardığımızda bize ‘kandan besleniyorsunuz’ diyenler şimdi utanıyorlar mı acaba? Gelirken güzel İzmir’i seyretme imkanım oldu, gördüm ki İzmir sokakları bomboş. Ankara ve İstanbul bomboş. Terör, istediği noktaya gelmiş durumdadır. Terör ve teröristin istediği tek şey korkutmak ve sindirmektir. İzmir sokakları bomboş ama İzmir’in 1.500 kişilik en büyük salonu ülkücülerle dolup taşıyor. Herkesi korkutup sindirebilir terör ama ülkücüleri asla. Terörün ve teröristin anladığı dil müzakere değil mücadeledir. Mücadeleyi, korkaklar ve teröriste ‘sayın’ diyenler değil ülkücüler yapar” dedi.
Terörle mücadele konusunda reçetelerinin hazır olduğunu ifade eden Oğan, “Türk milliyetçileri terörle nasıl mücadele edeceğini biliyor. Bizim reçetemiz hazır. Terörle mücadele eden polisimiz, özel harekat polisimiz, askerlerimiz var. Uzman çavuşlarımız, bordo berelilerimiz, jandarmamız var. İstihbaratı toplayan birimler var. Gencecik çocukları bu saydığım değişik birimlerin içerisinde dağdaki profesyonel katillerin karşısına çıkarıyoruz. Terörle mücadele birimi kurulmak zorundadır. Terörle mücadele eden birliklerimizin hepsinin içinden yürekli kardeşlerimizi alacağız, tek bir birlik kuracağız. AKP kuramıyorsa bizim kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Terörle müzakere değil mücadele yapılacaktır.” şeklinde sözlerini sürdürdü.
Konuşmasında, kurultay süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Oğan, Türk milliyetçilerinin artık iktidar olması gerektiğini vurguladı. Kendisinin de MHP’yi iktidar yapmak için yola çıktığını ifade eden Sinan Oğan, “MHP’nin kaderi hiç olmadığı kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderiyle aynı olmuştur. MHP kurultayını gerçekleştirip iktidar yürüyüşü yaptığı takdirde Türkiye’nin önündeki sorunlar da, kara bulutlar da dağılacaktır. AKP’yi CHP’yi geçtik Meclis’te PKK’nın siyasal temsilcisinin bile gerisinde bırakan kadro MHP’yi yönetmeye devam ettiğinde, MHP bu ülkenin kaderinde söz sahibi olmadığında, bu ülke kaybetmeye mahkum olacaktır. Gelin kurultayımıza kol kola gidelim, omuz omuza gidelim. Bir genel başkan seçip onun etrafında toplanalım. Sonra da genel başkanının yanında iktidar yürüyüşümüzü başlatalım. Bu yola koltuk sahibi olmak, bir şeyler elde etmek için çıkmadık. Koltuğumuzu alıp bu yola çıktık. Kurultayımızı toplayacağız. Buna ne saray ne de Genel Merkezimiz engel olabilecek” dedi.
Genel Merkezle, teşkilatla ve İzmir İl Başkanıyla da sorunlarının olmadığını ancak bir ülkücü olarak diğer kimliklerin vekillikleri, adaylıkları bir kenara bırakarak bir Ülkücü olarak seslendiğini kaydeden Oğan, “Biz ülkücüler kucaklaşmak istiyoruz. Ülkücülere telefon edip tehdit etmeyin. Biz PKK’lı, AKP’li değiliz. Biz ülkücüyüz. Allah’tan başka kimseden korkmayız. Bizim kavgamız bölücülerle. Hukuk içinde kurultayımızı toplamak istiyoruz. 8 Nisan’da Türk adaleti doğru karar verecek ve kurultayımız toplanacaktır. Bir an önce Kurultayımız toplandıktan sonra da bütün ülkücüler, ne kadar küsmüş, kırılmış, ötelenmiş, başka partilere kaptırılmış ülkücü varsa hepsini toplayacağız. Başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisi Büyük Birlik Partisi olmak üzere. Tek bir dava arkadaşımızı dahi küstürmek, kırmak gibi lüksümüz olamaz. Türkiye kan ağlarken ülkücünün ülkücüyü kırma hakkı yoktur. Tek çatı altında toplanacağız” dedi.
Projelerinin partililerle paylaşan Oğan, “Bundan sonra MHP’nin mitinglerde kağıtlara ve prompterlara bakmadan bilgi ve birikimin yansımasıyla konuşmalar yapacak kadroları olacak” ifadelerini vurguladı. Oğan her zaman olduğu gibi kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri reddetmeyerek hepsiyle fotoğraf çekildi. Sinan Oğan ile fotoğraf çektirmeye çalışanlar salonda izdihama neden oldu.

HABERİN VİDEOSU

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL