GENEL

Sinan Ogan; Ben Turk Milliyetcisiyim

Sinan Ogan; Ben Turk Milliyetcisiyim

Sinan ogan

Iğdır’da MHP il teşkilatının görevden alınması yönelik Sinan Ogan önemli bir açıklama yaptı…
Sinan Ogan’dan Dik Duruş; Önce Ülkem!
19 6699 0

Oğan, kendisini partiden ihraç etmediği için Iğdır il teşkilatını görevden alan MHP Genel Merkez yönetimine tepki gösterdi…

“İktidara geldiğimizde ’ben yaptım oldu’ anlayışıyla mı ülkeyi idare edeceğiz?” diye soran Sinan Oğan şöyle konuştu: Demokrasiye önce kendimiz inanacağız. Demokrasiyi önce kendimiz benimseyeceğiz. Demokrasi, hoşunuza gitmeyecek olsa dahi bağımsız kurulların aldığı kararlara saygı gösterme sanatıdır. Demokrasi sadece kurulların sizin hoşunuza giden kararları alma sanatı değildirİl teşkilatının toptan feshinin demokratik geleneklere ve parti felsefesine uymayan yanlış bir karar olduğunu vurgulayan Oğan, şunları söyledi: “Türk milliyetçisiyim, partime hizmet etmek istiyorum, sade üye olarak, başka bir görev talebim yok, adaylık talebim yok, hiçbir talebim yok. Ben ülkücüyüm. Ülkücülerin gönül verdiği tek yer MHP’dir. MHP’li olmanın şerefini öyle de olsa, böyle de olsa taşıyacağım.” Kendisini ihraç etmediği için, MHP Iğdır il yönetiminin görevden alınmasını eleştiren Sinan Oğan, “Demokrasi sadece kurulların sizin hoşunuza giden kararları alma sanatı değildir” dedi.

ESKİ MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Iğdır İl Yönetim Kurulu’nun görevden alınmasını sert bir dille eleştirdi. “ Ben yaptım oldu” anlayışıyla siyasi partilerin yönetilmemesi gerektiğini vurgulayan Oğan, “İktidara geldiğimizde ’ben yaptım oldu’ anlayışıyla ülkeyi mi yöneteceğiz? Demokrasiye önce kendimiz inanacağız. Demokrasiyi önce kendimiz benimseyeceğiz ve demokrasi hoşunuza gitmeyecek olsa dahi bağımsız kurulların aldığı kararlara saygı gösterme sanatıdır aynı zamanda. Demokrasi sadece kurulların sizin hoşunuza giden kararları alma sanatı değildir” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’a karşı demokrasi bayrağı açtıklarını anımsatan Sinan Oğan, aynı durumun MHP için de geçerli olması gerektiğini söyledi. Iğdır MHP İl Disiplin Kurulu’nun ihraç istemi ile ilgili savunmasını aldığını ve buna göre karar verdiğini anlatan Oğan, “İddiaların içi boştu. Atılmamı gerektirecek, parti disiplinine aykırı hareket ettiğim iddiaları komik gerekçelerle içi doldurulmuştu” diye konuştu.

Yaptığı savunmada AİHM kararlarını ve çeşitli Yargıtay içtihatlarını ve dünyadaki parti içi demokrasi konusunda yazılmış makalelerden örnekler verdiğini kaydeden Oğan, bu nedenle de ikna edici olduğunu bildirdi. Oğan, “Burada ceza verecek herhangi bir durum yok” dedi. Tartışmaları uzatmak istemediğini ve seçim sürecinde MHP’nin zarar görmemesi için ılımlı mesajlar verdiğini söyleyen Oğan, buna rağmen MHP yönetiminin aksi yönde hareket ettiğini belirtti.
Seçimlerde Iğdır’ın iki milletvekilini HDP’nin kazandığına dikkat çeken Oğan, “Benim en çok hassasiyet gösterdiğim konu seçime giderken Iğdır’da birlik, bütünlüğe zarar verecek tutumlardan uzak durmak ve birliği ve bütünlüğünü yeniden sağlamaktı. Bu kararla zannediyorum bu sağlandı” diye konuştu.

MHP’li olmak şereftir
İl teşkilatının toptan feshetmesinin demokratik geleneklere, teamüllere, parti felsefesine uyan bir davranış olmadığını bildiren Oğan, kararın yanlış olduğunu vurguladı.
Oğan, şöyle konuştu:
“Türk milliyetçisiyim partime hizmet etmek istiyorum, sade üye olarak, başka bir görev talebim yok, adaylık talebim yok, hiçbir talebim yok. Tek talebim var. Ben ülkücüyüm. Ülkücülerin gönül verdiği tek yer MHP. Ben bu partinin bir üyesi olarak partime hizmet etmek istiyorum. Netice itibarıyla bu bir şereftir. Bu şerefi yazılı olarak orada bir kayıt olması bir şey ifade etmiyor. Şerefi biz öyle de olsa, böyle de olsa taşıyacağız. ” Söz konusu kararın MHP’nin kurumsal kimliğine zarar verdiğini belirten Oğan, yöneticilerin “sinirle kalkıp, hırsla oturmamaları” gerektiğini söyledi(Yeniçağ).

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL