GENEL

Samsun’da Balık Çok Yiyen Yok!

Samsun’da Balık Çok Yiyen Yok!

Samsun’da Balık bolluğu var!

Tezgahlarında birçok balık çeşitlerinin bulunduğunu söyleyen Samsunlu balıkçı esnafı, fiyatlarının uygun olmasına rağmen balık satışlarının istenilen düzeye gelmediği belirterek, önümüzdeki haftalarda hamsinin bollaşmasıyla işlerinin artacağını ümit ediyorlar.

Balık satışlarında bir hareketliliğin olmadığını söyleyen balıkçı esnafı Sezgin Kocaman, “Şu anda işlerimiz çok durgun. Tezgahlarımıza güzel balık gelmesine rağmen işlerimizde henüz bir hareketlenme olmadı. Önümüzdeki haftalardan itibaren hamsinin çıkması ile birlikte satışlarımızın da artacağını düşünüyoruz” derken, diğer balıkçı Hamza Kılıç ise, palamut satışlarında düşüş olduğunu, önümüzdeki günlerde de hamsinin çıkması ile balıklarda artış olabileceğini ifade etti.

Kurt sorunlarını dinledi

Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’ni ziyaret ederek balıkçıların sorunlarını dinledi. Sabah erken saatlerde Samsun Balık Hali’nde çalışan esnafları ziyaret eden Kurt, halde satılan balık çeşitleri ve fiyatları hakkında da bilgiler aldı.

“Bu sene umutluyuz”

Bu sene balığın bol olmasından memnun olan esnaf, “Balık bu sezon normal bollukta, fiyatlar daha da düşecektir. Bu sene umutluyuz. Beklenen balık geldi diyebiliriz. Vatandaşlarımız bu bolluktan yararlansın. Balıkçılığın çalışma şartları zor olduğu için, çalışacak elaman bulamıyoruz. İşsizlik yok diyorlar ama iş seçiyorlar. Bu işler hem emek isteyen, hem de katma değeri yüksek işler” diye konuştu.

“Bol bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum”

Milletvekili Hasan Basri Kurt ise Karadeniz kıyısında bulunan yerlerin en büyük geçim kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunu belirterek, “Bol bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum. Kazasız belasız, güzel, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi tüm kalbimle yüce Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Samsun balık fiyatları

Tezgahlardaki balık fiyatlarının kilosu ise şöyle: Mezgit 15-20 TL, hamsi 7-10 TL, istavrit 10-15 TL, barbun 15-20 TL, kalkan 50-80 TL, çinekop 15-20 TL, levrek 25-30 TL, zargana balığı 15-20 TL ve palamut tanesi 7 TL.ky:habergazetesi.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL