Yaşam

SAMSUN “TÜYAP” ZİYARETÇİ REKORU KIRDI!

SAMSUN “TÜYAP” ZİYARETÇİ REKORU KIRDI!

TÜYAP Samsun 3. Tarım Fuarı Ziyaretçi Rekoru Kırdı
TÜYAP Samsun 3. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, tarım sektörünün devlerini ağırladı. 5 gün süren fuarı yurt içinden 48.300 kişi, yurt dışından ise 211 kişi ziyaret etti. Büyük ilgi gören Fuar, geçen yıla göre ziyaretçi sayısını yüzde 15 artırarak kendi rekorunu kırdı

TÜYAP tarafından T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), 19 Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan “SAMSUN TARIM FUARI 2017”, 3.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 27 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

48.300 Kişi Ziyaret Etti
Ovaları, yaylaları ve bereketli toprakları ile tarım sektörünün önemli ihracat kapılarından biri olan Samsun, yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçi ağırladı.
Yurt içinden 48.300 kişinin ziyaret ettiği fuarı, yurt dışından da 211 kişi ağırlandığını belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz;” Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırladığımız Fuarımızın ziyaretçi sayısı ise geçen yıla göre yüzde 15 oranında arttırıldı.” dedi.

Bölgenin ihracatı canlanacak
Alagöz; “Fuar yoğun ikili iş görüşmeleri ile ihracata yön verecek iş bağlantıları sağladı. KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan fuarımıza gelen ziyaretçilerimiz; hububat kurutma makineleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, hayvancılık tesisleri, güneş enerji sistemleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri, hırdavat firmaları ile önemli görüşmeler ve satın alma anlaşmaları gerçekleştirdi. Fuarımızda yeni iş birlikteliklerine imza atılması bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

Onur Konuğu “Bafra”
Fuara, bu yıl Bafra onur konuğu olarak katıldı. Onur konuğu olan Bafra, kendi standında çeltik yetiştiriciliğinden sebzeciliğe, seracılıktan meyveciliğe kadar pek çok konuda bilgilendirmeler yaptı. Bafra’ya özel ürünlerinde sergilendiği fuarda, 5 gün boyunca süren konferans ve seminerlerde büyük ilgi gördü.

Etkinliklere yoğun ilgi
Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Birliği, Samsun Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Bafra Kaymakamlığı ve ilgili kuruluşlarının işbirliği ile çiftçilere yönelik sektörel konferans ve seminerler çok büyük ilgi gördü.Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Tarım İl Müdürlüğü, On

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL