GENEL

Samsun Asayişinde Rapor Kötü

Samsun Asayişinde Rapor Kötü

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Yunus ve Güven Timlerinin çalışmaları kapsamında 7 gün içerisinde yakalanan şahıs ve silahların sayısı şok etti.

Samsun’un 1 haftalık asayiş raporu şok etti

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Emniyet Müdürlüğü’nün 08 Mayıs Pazar günü ile 15 Mayıs Pazar günü şehirde yaptığı asayiş çalışmalarını açıkladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı yazılı açıklamasında, ”Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlâk ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 08.05.2016-15.05.2016 tarihleri arasında yapılan Adli ve Önleyici Polislik hizmetleri kapsamında;

12810 kişi, 4108 araç, 412 motosiklet ve 313 umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edilmiştir. 12374 kişinin GBT kaydı sorulmuştur. 80 aranan şahıs yakalanmıştır. 13 işyeri hakkında idari işlem yapılmıştır. 341 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yapılmıştır.

Ayrıca, yapılan çalışmalarda; Değişik çap ve markalarda 18 adet ruhsatsız tabanca, 182 adet fişek, 22 adet kovan, 4 adet av tüfeği, 30 adet av tüfeği fişeği, 10 adet kurusıkı tabanca, 17 adet bıçak, 1 adet sustalı bıçak, 319 adet uyuşturucu hap, 6,09 gram esrar maddesi, 3,3 gram sentetik kannobinoid (bonzai) maddesi, 2 adet kaçak içki, 2 adet sahte çek yaprağı, 1 adet sahte 50 TL ve 4 adet sopa ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus ve Güven Timlerinin polislik hizmetleri kapsamında; 1199 kişi kontrol edilmiş, 1083 kişinin GBT kaydı sorulmuş, 138 araç ile 30 motosiklet sorgulaması yapılmış, 16 aranan şahıs yakalanmıştır. Ayrıca, yapılan çalışmalarda; 6 adet ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 112 adet fişek, 11 adet bıçak ve 4 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve suçların meydana gelmeden önlenmesine katkı sağlanması amacıyla, şüpheli şahıs ve olaylar hakkında vatandaşlarımızca ücretsiz aranabilecek 155 Polis İmdat Hattı 24 saat halkımızın hizmetindedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü asayişe yönelik çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Operasynlarda emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.
Kaynak: Samsun Kent Haber

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL