HUKUK&POLİSİYE

ŞABLONLARLA ZAFER KAZANILMAZ!.

ŞABLONLARLA ZAFER KAZANILMAZ!.

yazgi_cesur_olani_sever

ŞABLONLARLA ZAFER KAZANILMAZ!.
ŞABLONLARLA ZAFER KAZANILMAZ!.

Meclisteki siyasi partilerin yılan gibi tıslayarak ülkeyi fare savaşlarına çevirmesi halkta, psikolojik ve sosyal bozuklukları arttırmıştır. Ortalık korsan taktikleri ve savaş zamanı yalanlarından geçilmemektedir..

Kim ağzını açsa, savaştan ve düşmandan bahsetmektedir. Bunlara göre düşmanların büyük bir bölümü de yurt içerisinde ve toplumun öteki kesimidir. Böyle bir ülke olamaz!.

Hezeyan şiddet içinde şiddettir. Türkiye’de şiddet, siyasilerin bir tür kendini sahneleme ve methetme tarzı haline getirilmiştir. Bunun sonu kargaşa ve çığrından çıkacak olan öfkedir..

“Savaş ve düşman” lafları bir ülkenin iç siyasetin de günlük sözler haline geldiyse; vay o ülkenin insanlarının başına geleceklere!.

Savaşta (tüm mücadele türlerinde) sadece iki duygu vardır. Birincisi düşman yeniliyor; ikincisi, düşmanın yenilmesi imkansız. Bir ulusun insanlarını böyle bir psikolojiye sokmak, onlara işkence etmektir..

Genelde halkın durumu ise şöyle:

Birinci grup: “Ne yapayım, oturuyorum karanlıkta, ya şarkı söylüyorum ya da kendime masallar anlatıyorum!.”

İkinci grup: “Bana göre yenmek zorundayız. Bunun nasıl olacağını bilmiyorum!.”

Üçüncü grup: Donmadan önceki son durumda; kar içindeki tarlanın ortasında horul horul uyuyor!.

Dördüncü grup: Anahtarı kaybolmuş eski kapının paslı kilidinden farksız; “Oylar bölünmesin” garibanları!.
Alışkanlıklar, sürekli yinelenen durumlar karşısında, olup biteni kavramaktan uzak, otomatiğe bağlanmış tek boyutlu davranışlardır. Alışkanlık, düşünce üretmek ve yenilenmek gibi zahmetli zihinsel faaliyetleri sevmez, kolaycı ve beleşçidir..

Yenilenenler tek bir şeyden emin olabilir, o da artık emniyette olmamalarıdır..
Bütün sorunların ve yazgıların çözümü cephedir. Siyasette cephe partidir. Cephe, cesaret, soğuk akıl ve ateşli bir kalp gerektirir..

Yırtıcı dev bir kuşun pençesi olmaksızın kötü giden bu kadar şeyin kendiliğinden düzeleceğini beklemek ise, saflığın da çok ötesindedir..

Bırak lak laklığı, bırak kafanı kuma gömmeyi, bırak aymazlığı, bırak şu korkaklığı; siyasi mücadeleye gir, hakkını ara hesap sor!. Yazgı, cesur olanları sever…
TEK UMUT TEK YOL HEPAR

Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı
sisli.madamnet.com
mecidiyekoy.madamnet.com
taksim.madamnet.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL