SİYASET HABER'LERİ

Saadet Partisi’nden Erdoğan’a Oy yok

Saadet Partisi’nden Erdoğan’a Oy yok

saadet

SP’li İsmet Aksoy: Hırsızdan Cumhurbaşkanı Olmaz
Taksim’de en iyi butik otel…

‘Boşanmaların arttığı, uyuşturucu ve alkolün ilköğretime kadar indiği, ahlâk erozyonunun tavan yaptığı bu konjonktürü oluşturanlar sakın oy talep etmesin.’

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi İsmet Aksoy yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Aksoy yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminin şimdiye kadar yapılan seçimler gibi bir komedi dükkanı olduğunu iddia etti. Aksoy, “Milli Görüş; kişiler, zanlar ve nefsi arzular üzerinden değil, ilkeler ve değerler üzerinden siyaset yapmış ve yapmaya devam edecektir” dedi.

SP’YE GÖRE CUMHURBAŞKANI’NIN ÖZELLİKLERİ

İsmet Aksoy, “Milli Görüşçüler, başından beri kim cumhurbaşkanı olmalı sorusundan ziyade, nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı sorusu üzerinde durmuştur. Ahmet mi cumhurbaşkanı olsun, Mehmet mi olsun derdi içinde olunmamıştır. Milli Görüş, Cumhurbaşkanı olacak kimsede olması gereken özellikleri şöyle sıralamıştır.

Cumhurbaşkanı:

1- Önce Ahlak ve Maneviyat esasını benimsemelidir.

2- İnançlı ve sadık olmalıdır. Bugün verdiği sözden yarın cayanlara kusura bakmasınlar bizden oy işlemez. Boşanmaların ışık hızıyla arttığı, uyuşturucu ve alkolün ilköğretime kadar indiği, ahlâk erozyonunun tavan yaptığı bu konjonktürü oluşturanlar bizden sakın oy talep etmesin.

3- Dürüst ve şaibesiz olmalıdır. Asla hırsız birinden cumhurbaşkanı olmaz.

4- İşbirlikçi değil, milli olmalıdır. Batılılar karşısında ezik olmamalı Batılılara karşı milletin hakkını koruyabilecek inançta olmalıdır.

5- Sömürgeci ekonomiyi değil, Adil ekonomik Düzeni savunmalıdır. Asgari ücretliyi yıllardır süründürenlere oy vermem mümkün değil.

6- Milli, süratli ve yaygın kalkınmadan yana olmalıdır. Fabrikalar inşa etmeyen, üretimi ve istihdamı artırmayan, bu ülkenin temel kaynaklarını fütursuzca harcayanlara, bizden oy gitmesi mümkün değil.

7- Kendisinin ve ailesinin ikbalini değil, memleketin istikbalini düşünmelidir. Üç Y,“Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla” mücadele etme iddiasıyla ülke idaresine gelen ama Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk iddialarına muhatap olanlar benden oy isterse uygun olmaz.

8- İcraatlarında hayra motor şerre fren olmalıdır. Sadece laf ebeliği yapmamalıdır.

9- Güçlünün değil, haklının ve mazlumun yanında yer almalıdır.

10- Hakkı üstün tutmalı, zalimden değil, mazlumdan yana olmalıdır.

11- Merhametli olmalı, insanlara sevgi ve şefkat duymalıdır. Bir insanın ayağına diken batsa onu yüreğinde hissetmelidir.

12- Batı kulübü AB’ye girmenin değil, İslam Birliği’ni kurmanın mücadelesini vermelidir” dedi.

Milli Görüşe göre seçilecek Cumhurbaşkanının, bu vasıfları taşıması gerektiğini söyleyen Aksoy, “Bu vasıfları taşımayan herhangi bir kimsenin Cumhurun başkanı olması, Türkiye’nin hayrına olmayacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL