BİYOGRAFİ

‘S-400’ü alamaz dediler aldık’

‘S-400’ü alamaz dediler aldık’

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun davet ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bakanlar da katıldı. Törende darbecilerin 15 Temmuz gecesi başından vurduğu eski TEM Daire Başkanı gazi Turgut Aslan da bir konuşma yaptı. Aslan protokolde Erdoğan ile birlikte oturdu. Sözlerine törene katılan siyasi parti liderlerini selamlayarak başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

2020’DE NOKTAYI KOYUYORUZ: Biz çalışmalarımızı bu hassasiyetle yürütüyoruz. Ülkemizi güvenlik ve savunma sanayinde daha ileri taşıyacak adımlar atıyoruz. S400’lerimizi almaya başladık. ‘Alamazlar’ dediler, ‘Bir yerlere yerleştiremez’ dediler. ‘Almanız doğru olmaz’ dediler. Bugün itibariyle sekizinci uçak da geldi. İnşallah, Nisan 2020’de son noktayı koyuyoruz. Bununla birlikte hava savunma sistemlerimizle dünyada sayılı ülkelerden biri haline geliyoruz. Şimdi ortak üretimini Rusya ile beraber yapacağız. Daha ileri gideceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milli irade önündeki engelleri kaldırarak demokrasi liginde Türkiye’yi zirveye taşıma gayreti veriyoruz.

EKOSİSTEMİ YOK ETMEK: Kamu kurumlarını FETÖ’den ve diğer terör örgütü sempatizanlarından arındırmak kadar devletin içinde bir daha böyle yapıların oluşmasının önüne geçmek de önemlidir. Asıl sorumluluğumuz FETÖ’yü doğuran ve besleyen ekosistemi yok etmektir. Bunun yolu ehliyet ve liyakata dayalı sistemi inşa etmekten geçiyor. Bu ihanet çetesiyle mücadele ederken FETÖ’yü besleyen ve büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması da şarttır.

‘Kurumları yeniden yapılandırıyoruz’

HATALARIMIZ OLABİLİR: Liyakat, ehliyet, adalet ilkelerine göre millete sadakat çerçevesinde devletin kurumlarını yeniden yapılandırıyoruz. 15 Temmuz içinde FETÖ ile mücadelede önemli adımlar attık. Polis akademisi gibi militan yuvası olan kurumları yeniden yapılandırdık. Silahları millete karşı kullanan şahısları titiz çalışma ile tespit ettik, emniyet ile ilişiğini kestik. 30 bin 714 FETÖ’cü ihraç edilirken 1801 kişi de görevden uzaklaştırıldı. Personel sayısı itibariyle şu anda 15 Temmuz öncesinden daha güçlü konuma gelinmiştir. 

LİDERLER BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile tokalaştı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL